Peste 13.000 de cetateni cu drept de vot locuiesc la doar patru adrese din orasul Galati

Peste 13.000 de persoane cu drept de vot locuiesc la doar patru adrese din orasul Galati. Este vorba despre cetateni din Republica Moldova care au si cetatenie romana si care pot vota duminica, la alegerile locale din Romania.

Conform datelor oficiale, la patru adrese din orasul Galati, detinute de trei galateni, locuiesc peste 13.000 de persoane cu dubla cetatenie. Sunt cetateni din Republica Moldova care au nevoie de un domiciliu in Romania pentru a obtine documente de identitate romanesti si pentru a calatori in Uniunea Europeana.

Cele mai multe persoane sunt la doua adrese detinute de acelasi galatean. Acolo se afla peste 8.000 de persoane care, teoretic, ar putea vota la alegerile locale de duminica. In ultimii ani, o singura persoana care apare cu domiciliul la una dintre adresele mentionate a votat in Galati. In oras mai exista si alte adrese cu situatii asemanatoare.

„Este un barbat din Galati, care, la doua adrese unde detine proprietati, are luate in spatiu 8.531 persoane cu dubla cetatenie, romana si moldoveneasca. El este pe primul loc. Pe locul 2, este un galatean care gazduieste cu forme legale 2.719 persoane cu dubla cetatenie. Pe locul 3 se situeaza un galatean cu 1.816 persoane luate in spatiu. In total, in Galati sunt inregistrati peste 17.500 cetateni moldoveni, care au si cetatenie romana si, implicit, drept de vot la alegerile de duminica”, a declarat, pentru MEDIAFAX, directorul SPCLEP Galati, Silviu Bacalum.

Adresele la care locuiesc mii de persoane sunt arondate unor sectii de votare. Acolo se prezinta foarte putine votanti indiferent de tipul alegerilor: locale, parlamentare, europarlamenare sau prezidentiale.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.