Scoli inchise intre 25 si 29 septembrie. Orele se tin online

Scolile si liceele in care sunt organizate sectii de votare vor fi inchise pentru elevi incepand de vineri, 25 septembrie, si pana marti, 29 septembrie, inclusiv.

Elevii vor reveni la scoala incepand cu data de 30 septembrie, cu respectarea tuturor conditiilor de siguranta si igiena sanitara.

Textul integral al hotararii semnate de presedintele Comitetului National pentru Situatii de Urgenta, premierul Ludovic Orban:

“HOTARARE nr. 46 din 23.09.2020 privind suspendarea activitatilor didactice in unitatile de invatamant preuniversitar in care sunt organizate sectii de votare pentru alegerile locale 2020

Publicitate

Avand in vedere masurile si activitatile specifice ce trebuie adoptate, organizate si desfasurate pentru pregatirea spatiilor destinate sectiilor de votare in actualul context epidemiologic generat de virusul SARS-CoV-2, cat si pentru reluarea in conditii de siguranta a activitatii didactice in aceste spatii,

In conformitate cu prevederile art. 4 alin. (1) lit. c) si d) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 21/2004 privind Sistemul National de Management al Situatiilor de Urgenta, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 15/2005 cu modificarile si completarile ulterioare,

In temeiul prevederilor art. 5 alin. (2) lit. d) si alin. (3) lit. a) din Legea nr. 55/2020 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificarile si completarile ulterioare, ale art. 20 lit. l) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 21/2004 privind Sistemul National de Management al Situatiilor de Urgenta, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 15/2005, cu modificarile si completarile ulterioare, si ale art. 2 si art. 4 din Hotararea Guvernului nr. 94/2014 privind organizarea, functionarea si componenta Comitetului National pentru Situatii Speciale de Urgenta, cu modificarile si completarile ulterioare,

Citeste si articolul :   10.000 de militari au iesit pe strazi. De ce acestia sunt echipati in tinuta de lupta

Comitetul National pentru Situatii de Urgenta adopta prezenta

HOTARARE:

Art. 1 Activitatea didactica ce presupune prezenta fizica a elevilor si a cadrelor didactice in cadrul unitatilor de invatamant preuniversitar in care sunt organizate sectii de votare pentru desfasurarea alegerilor pentru autoritatile administratiei publice locale din anul 2020, stabilite conform Registrului sectiilor de votare administrat de Autoritatea Electorala Permanenta, se suspenda incepand cu data de 25.09.2020 pana la data de 29.09.2020 inclusiv.

Art. 2 Activitatile didactice pentru unitatile prevazute la art. 1 vor fi desfasurate in sistem online, conform metodologiilor specifice aprobate la nivelul Ministerului Educatiei si Cercetarii.

Art. 3 Activitatile didactice prevazute la art. 1 se vor relua incepand cu data de 30.09.2020 cu respectarea tuturor conditiilor de siguranta si igiena sanitara.

Art. 4 Prezenta hotarare se comunica tuturor componentelor Sistemului National de Management al Situatiilor de Urgenta, pentru punere in aplicare prin ordine si acte administrative ale conducatorilor acestora”.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.