S-a votat. Vor lua 2.000 de lei in plus in fiecare luna

Proiectul de lege prin care profesorii urmeaza sa primeasca un supliment de bani in contextul pandemiei de coronavirus, a fost votat de catre Senatorii.

Votul final va fi in plenul Camerei Deputatilor, miercuri.

Ideea apartine parlamentarilor PSD, dar Guvernul Orban spune ca nu sustine un astfel de proiect.

Schimbarea propusa PSD duce la o majorare a salariilor cadrelor didactice din acest an si nu din 2021, asa cum propuse Guvernul in ordonanta de urgenta.

Initiativa a fost semnata, printre altii, de secretarul general al PSD, Paul Stanescu, liderul deputatilor PSD, Alfred Simonis, dar si de senatorul Robert Cazanciuc.

Proiectul prevede ca toate cadrele didactice, dar si personalul didactic auxiliar si personalul nedidactic din invatamantul de stat sa primeasca un stimulent de risc in cuantum de 2.000 de lei lunar, respectiv de 1500 de lei lunar acordat pe toata durata starii de alerta si a starii de urgenta, pentru implicarea si expunerea in fata riscului raspandirii coronavirusului COVID-19.

Citeste si articolul :   Patru din zece spanioli infectati cu COVID-19, considerati vindecati. Secretul spaniolilor

Proiectul de lege pentru aprobarea OUG 135/2020 cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2020 se afla in procedura de urgenta in Parlament si urmeaza sa fie votat intr-un plen reunit al Camerei Deputatilor si Senatului.

“Bugetul nu isi mai poate permite nicio crestere a cheltuielilor in momentul de fata”. a declarat Ludovic Orban.

Premierul a declarat ca amendamentele adoptate la ordonanta de rectificare bugetara provoaca o crestere a cheltuielilor publice cu 1,7% din PIB pe anul 2020 si cu 4,8% din PIB pe anul 2021.

Autor