Un preot din Satu Mare, decedat din cauza noului virus, inmormantat de familia gresita. Cum s-a ajuns la asa ceva

Situatia fara precedent la Satu Mare. Un preot a fost inmormantat de de o alta familie dupa ce a decedat de coronavirus. Incredibil cum s-a ajuns la o asa incurcatura.

Se pare ca la Doba, judetul Satu Mare, viata bate filmul. Astfe, preotul care slujea la Biserica ”Sfintii Apostoli Petru si Pavel” din Dacia, a fost diagnosticat cu COVID-19, ceea ce i-a provocat o pneumonie severa.

In ultimele opt zile, preotul a primit ingrijiri medicale la Spitalul Carei, acolo unde, din pacate, si-a gasit si sfarsitul.

Potrivit procedurilor, trupul neinsufletit al preotului a fost depus intr-un dispozitiv special, inchis ermetic, ceea ce a dus la o mare incurcatura.

Publicitate

Preot Ioan Panusciac, a decedat in cursul acestei saptamani, la varsta de 53 de ani. El avea coronavirus si fusese internat cu pneumonie la Spitalul Carei. Rudele sale au mers vineri sa ridice cadavrul, insa a aflat ca fusese deja cedat unei alte familii.

Astfel, trupul preotului a fost dat unei familii care credea ca-si inmormanteaza bunica, rapusa si ea de coronavirus.

Se pare ca eroarea a aparut dupa ce sistemul de refrigerare de la morga s-a stricat, iar toate cadavrele au fost scoase pana la rezolvarea problemelor. In momentul reintroducerii cadavrelor in frigider, un angajat ar fi incurcat etichetele, potrivit managerului spitalului, Elisabeta Racz,

Joi, nepotul femeii rapuse de coronavirus a mers la morga Spitalului Carei pentru recunoasterea bunicii sale decedate si a a nuntat ca o sa trimita ulterior o firma de pompe funebre sa ridice cadavrul. Intre timp etichetele au fost inversate iar firma de pompe funebre a primit cadavrul preotului, in loc de cel al femeii.

Vineri dimineata, familia preotului a mers sa ridice corpul neinsufletit, dar cand s-a facut recunoasterea, rudele au vazut cadavrul femeii. Rudele preotului au descoperit ca acesta a si fost ingropat in cursul zilei de joi.

Parintele Ioan Panusciac trebuia sa fie inmormantat in cursul zilei de vineri. Acum urmeaza sa fie dezhumat si reinhumat in locul corespunzator.

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.