Mii de romani la moaste, in pandemie: “E fiecare pentru el, stiti cum e…”

Mii de locuitori din Timis au stat marti la coada sa atinga racla Sfantului Ierarh Iosif cel Nou de la Partos. Zeci de preoti si de maicute alaturi de credinciosi au inconjurat Catedrala Mitropolitana din Timisoara si s-au rugat pentru sanatate. Unii dintre ei n-au mai tinut cont de regulile sanitare.

Oamenii au stat cu orele la rand, cu busoiuc in mana, sa se roage pentru sanatate. Racla cu moastele sfinte este scoasa din catedrala o data pe an, iar enoriasii au venit in numar mare sa il cinsteasca pe ocrotitorul Banatului. O parte dintre ei au uitat, insa , de regulile impuse de pandemie.

– Nu se intampla nimic daca saruta oamenii racla si sarutam noi. Nu are putere pentru ca e puterea lui Dumnezeu si mai mare. Nu mi-e frica pentru ca e puterea lui Dumnezeu si nu mi-e frica. Mi-e frica de om, dar de Dumnezeu nu mi-e frica.

Cei care respecta regulile de distantare si poarta masca sunt nemultumiti de comportamentul celorlalti credinciosi.

Publicitate

– Nu e bine, normal ca ne e frica si noua.

– Toata lumea… si unul face diferenta, trebuie sa ne protejam.

– E fiecare pentru el, stiti cum e.

Reporter: Ei saruta racla si o sa fiti si dumneavoastra.

– Nu, eu asa am sa fiu (cu masca, n.red.).

Pe toata durata slujbei preotii, dar si jandarmii le-au amintit oamenilor de preventie. Din pacate, nu toti au ascultat spusele lor.

„Nu este slujba si randuiala la care sa nu facem apel la credinciosi sa ne pastram si credinta, dar sa tinem cont in asemenea conditii si de cele spuse de medici. Nu se trage cu cartuse, dar se trage cu virusul acesta care, din nefericire, unde intra cu greu mai iese.”, spune IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului:

Cel de-al doilea hram al Catedralei Mitropolitane din Timisoara, Sfantul Ierarh Iosif cel Nou de la Partos, este sarbatorit in fiecare an in data de 15 septembrie.

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.