Doliu in lumea artistica din Romania. Dupa Stela Popescu si Tamara Buciuceanu, inca o stea s-a stins

Doliu in Romania. Dupa Stela Popescu si Tamara Buciuceanu, s-a stins si actorul Alexandru Mereuta, cel mai longeviv actor care inca urca pe scena la teatrul de Stat din Constanta. Actorul a decedat la varsta de 93 de ani, pe care ii implinise pe data de 14 iunie.

Actorul constantean a decedat pe 16 septembrie 2020. Anuntul a fost facut de Teatrul de Stat Constanta pe pagina de Facebook a institutiei.

Alexandru Mereuta a decedat

Actorul era cunoscut sub numele de Nea Alecu in lumea teatrului. Ce apropiati il descriu drept un batran vorbaret si bland, mereu pregatit sa ofere un sfat bun, din inima.

„Astazi ne despartim, cu regrete si cu duioase amintiri, de ALEXANDRU MEREUTA, cel mai longeviv actor al Teatrului de Stat Constanta. Bland, vorbaret, mereu gata sa recite o poezie sau sa povesteasca o intamplare cu talc, Nea Alecu, asa cum ii spuneau toti prietenii, era o bogatie de om.

Nascut in iunie 1927, in 1952 a absolvit I.A.T.C. „I.L. Caragiale”, Bucuresti, la clasa profesorului Nicolae Baltateanu. A venit la Constanta in 1960, dupa ce a jucat timp de opt ani in Bucuresti si in Barlad. In acest din urma oras a fost cativa ani director al teatrului „V.I.Popa”.

Citeste si articolul :   Vremea rea pune stapanire pe Romania. Avertizare METEO

„La Constanta, Mereuta a realizat o impresionanta galerie de personaje, cu precadere batrani plini de pitoresc si sensibilitate, sfatosi si intelepti, blajini, sentimentali si calzi”, scria Georgeta Martoiu, secretar literar, martor al vietilor si creatiilor celor mai multi dintre actorii „vechi” ai teatrului (…) Dumnezeu sa-l ierte, sa-l odihneasca si sa-i faca parte in rai„ este mesajul postat pe Facebook.

Autor