Doliu in politica din Romania. S-a stins fulgerator la 51 de ani, in timp ce lua cina

Doliu in politica din Romania. Marian Iordache, fostul primar din Medgidia, a decedat, in aceasta seara, in timp ce lua cina. Cei care se aflau cu barbatul la masa au sunat imediat la numarul unic de urgenta 112 si au incercat sa ii acorde primul ajutor, dar toate eforturile au fost in zadar.

Potrivit unor surse, Marian Iordache s-a inecat cu mancare in timp ce lua cina, acasa.

Marian Iordache, in varsta de 51 de ani, a fost, in ultimii patru ani, consilier al primarului din Cernavoda.

De asemenea, fostul primar al municipiului Medgidia era in prezent consilier judetean in Constanta din partea PNL.

Publicitate

Marian Iordache a fost primarul municipiului Medgidia in doua mandate consecutive, intre anii 2008 si 2016.

Blocarea alimentelor in gat reprezinta o situatie ce poate fi incomoda si infricosatoare. Identificarea semnelor de sufocare si cunoasterea pasilor ce trebuie urmati in caz de urgenta sunt elemente ce pot salva viata unei persoane, astfel incat orice om ar trebui sa le cunoasca.

Citeste si articolul :   Marcel Ciolacu: PSD va iesi pe primul loc la aceste alegeri.

Procesul de deglutitie al alimentelor implica o serie de miscari musculare involuntare. De cele mai multe ori, aceste miscari musculare impiedica alimentele sa ramana blocate in drumul lor spre stomac. In primul rand, limba impinge mancarea spre partea din spate a gatului.

Aici se regasesc doua orificii, fiecare ducand catre alte locuri din organism. Prima deschidere este cea a esofagului, in timp ce a doua este cea a laringelui. Pe masura ce o persoana inghite, o clapa cartilaginoasa, numita epiglota, inchide deschiderea laringelui. Acest lucru opreste temporar respiratia si impiedica alimentele sa intre in caile respiratorii.

In acelasi timp, sfincterul esofagian superior se relaxeaza, permitand alimentelor sa se deplaseze prin esofag catre stomac.

Acest proces este unul natural si automat. Cu toate acestea, mancarea poate ramane uneori blocata la nivelul esofagului, producand o senzatie inconfortabila la nivelul gatului sau pieptului. In alte momente, epiglota nu se inchide suficient in timpul inghitirii, ceea ce permite ca alimentele sa intre in caile respiratorii. Acest lucru poate duce la sufocare.

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.