Violeta Alexandru, anunt de ultim moment despre alocatiile copiilor

Violeta Alexandru, ministrul Muncii, a anuntat ca alocatiile marite vor fi platite la timp pentru copii.

Alocatiile marite vor ajunge la timp la copii

„Alocatiile marite (prima etapa) vor fi platite fara nicio zi de intarziere. Cupoanele sunt gata, transferurile sunt facute. La alocatii, platile se fac, mai intai, pe carduri. Incepand cu data de 8 pentru ca in primele zile ale lunii autoritatile locale au de transmis o serie de informatii.

Ultimele verificari, totul e in grafic.

Las PSD fara un subiect (intarzieri la plata pensiilor si a alocatiilor marite) din care spera sa mai castige niste puncte in alegeri. Asa gandesc ei, cei din PSD – s-ar fi bucurat sa nu reusim sa ne incadram in termen cu toate procedurile necesare, de la rectificare pana la prima plata. Indiferent de impactul asupra oamenilor, ei s-ar fi bucurat daca as fi intarziat o zi.

Cea mai buna arma impotriva PSDului caruia nu-i place munca: sa ne vedem de treaba. Sa avem incredere ca #sepoate. Pana la urma, ii facem sa nu mai conteze.

Citeste si articolul :   Vestea care arunca in aer sperantele multor romani. Anuntul facut de Orban. Ce se intampla cu dublarea alocatiilor si cu pensiile romanilor

Sunt atat de multe lucruri de rezolvat. In curand incepe o noua zi de munca!”, a fost mesajul postat de Violeta Alexandru, pe Facebook.

Alocatiile copiilor au crescut cu 20%, de la data de 1 septembrie

Alocatiile pentru copii au crescut cu 20%, din data de 1 septembrie – aceasta reprezinta prima etapa in procesul de dublare. Potrivit legii, alocatiile trebuiau dublate, dar impactul bugetar ar fi fost prea mare, dat fiind ca s-au marit si pensiile in aceasta perioada.

Majorarea cu 20% a alocatiilor pentru cei 3,6 milioane de copii insemna un minus de aproape 4 miliarde de lei la buget.

Copiii pana la 2 ani primesc 369 de lei, ceea ce inseamna un plus de 58 de lei, iar cei cu varste intre 2 si 18 ani primesc 185 de lei, adica 29 de lei in plus.

Autor