Noi reguli pentru romani, de la 1 septembrie

Incepand cu data de 1 septembrie, restaurantele si cinematografele se redeschid, dar cu reguli noi. In localuri se va purta masca ori de cate ori te ridici de la masa. La cinematograf este interzis consumul de suc sau popcorn.

Guvernul va veni cu varianta finala a masurilor. Patronii se plang de faptul ca mai au doar cateva ore sa se organizeze.

Patronii nu stiu inca regulile clare dupa care vor functiona incepand cu data de 1 septembrie.

“Din pacate in ultimele luni ne-am cam obisnuit cu aceste norme care ies in noaptea respectiva sau cu 10-15 ore inainte de deschidere”, a declarat Dragos Panait – consultant in Horeca.

Publicitate

La aceeasi masa pot sta doar 6 persoane daca nu sunt din aceeasi familie. Meniurile, solnitele si olivierele nu pot fi mutate de la o masa la alta si vor fi dezinfectate dupa fiecare client.

“Am setat un regulament intern. Atunci cand ospatarul va merge la masa ii va spune clientului ca in momentul in care vrea sa se ridice de la masa sau sa iasa pentru a fuma, este obligatoriu sa isi puna masca de protectie pana la iesirea din unitate”, a mai spus Dragos Panait.

Citeste si articolul :   Virgil Musta, apel disperat: "E risc sa se extinda si in alte parti ale tarii"

Oamenii par totusi incantati ca vor putea sa iasa in oras si dupa ce vremea se raceste. In salile de spectacol purtarea mastilor de protectie va fi obligatorie iar participantilor li se va masura temperatura.

Cine refuza aceasta masura, nu va putea intra in sala. Doar jumatate din scaune vor fi ocupate.

La cinema filmele se vad fara popcorn, nachos sau suc. Regulile finale pentru restaurante si cinematografe se vor anunta in curand.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.