Va fi o lectie pentru toti. Povestea Aryei, catelusa care a strabatut peste 250 de kilometri in cautarea stapanului

O poveste emotionanta a facut inconjurul internatului. Arya, catelusa in varsta de un an din rasa lup cehoslovac a fost pierduta de stapan pe data de 19 august. Potrivit informatiilor, aceasta ar fi sarit din remorca in care se afla.

Arya a fost pierdut la Teius si a fost gasit langa Pitesti dupa o saptamana. A mers peste 250 de kilometri in cautarea stapanului.

Povestea Aryei a fost publicata pe Facebook de Mihai Popescu. Iata textul integral:

Ea este Arya. Din pacate a sarit din remorca in care se afla dupa ce si-a deschis cusca cu intentia de a merge la stapan la masina , insa acesta plecase de pe loc fara sa observe si a mers pana in alt oras. Nu se stie exact unde a sarit, insa se pare ca ea a fost vazuta in Teius (el mergand Cluj-Sibiu).

Publicitate

Cu o saptamana inainte de pierderea ei a fost impuscata o alta femela pierduta din aceeasi rasa asa ca am stat toti cu sufletul la gura sperand sa nu aiba aceeasi soarta. Solidaritatea de care au dat dovada oamenii a fost de neimaginat. Nu m-am asteptat vreodata sa vad atatia oameni iesind la cautari in zone si in orase unde se parea ca ar fi fost observata, in special in Teius si Aiud. Au fost multe alarme false si confuzii si asta a pus lumea pe drumuri. Am pus o recompensa mare ca sa o ajutam sa valoreze vie mai mult decat moarta si sa afle lumea de ea.

Nu stiu daca asta a tinut o in viata sau doar determinarea si atentia ei, insa cert este ca ne-a dat o lectie de supravieturire, fix de ziua internationala a catelului, cand a cerut ajutorul unor baieti speciali , langa Pitesti! Nu intrebati cum a ajuns acolo, insa poza asta spune ca era hotarata sa ajunga acasa si a inteles ca doar cu ajutorul oamenilor o poate face. Se uita dupa masini si era epuizata, lovita la picior, cu urme de la luptele cu alte animale.

Citeste si articolul :   Posta Romana, vizata de Ordonanta Militara nr. 10

Acum ea este bine si este cu Munteanu Alex la casa ei. Tot drumul spre casa a dormit cu nasul langa el iar la despartirea de baietii care au ajutat-o , i-a pupat si le-a multumit. Recompensa de 1000de euro a fost refuzata categoric de catre cei ce au gasit-o si nu au acceptat decat plata drumului de la Pitesti la Sibiu unde s-au intalnit cu Alex si cateva beri in cinstea ei.(A stiut sa-i aleaga 😄) .

Avem oameni faini in tara! Pe mine m-au convins ca pot crede in continuare in cei din jur. video-ul este facut atunci cand au dat de ea. Ochii spun prin cate a trecut biata de ea pe Valea Oltului. A tinut directia in care a vazut ca a plecat masina si a sperat sa dea de ea. A fost preferata mea de cand era mica, acum ce sa mai zic? 🖤

Hai sa o gasim si pe Dora, cea care s-a pierdut pe 4 august pe Transfagarasan!”, a scris Mihai pe pagina sa de Facebook.

Citeste si articolul :   10 fapte uimitoare despre diamante

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.