Jaful anului 2020 in Franta: 9 milioane de euro furati dintr-o masina securizata

O masina securizata care transporta bani a fost jefuita in Franta. Hotii au furat 9 milioane de euro. Este cel mai mare jaf din Franta, de la spargerea data de Toni Musulin in 2009 – acesta a furat atunci 11.6 milioane de euro.

Cel mai mare jaf din Franta, de la spargerea data de Toni Musulin in 2009, a fost raportat vineri, 28 august, in Lyon, Franta, relateaza The Guardian.

Mai multi hoti au furat 9 milioane de euro dintr-o masina securizata cu bani care apartineau de Banca Frantei din Lyon. Atacul a avut loc in jurul orei 9.00, iar hotii erau inarmati.

In afara de paguba de 9 milioane de euro nu au mai fost raportate altele, iar oamenii nu au fost raniti.

„Infractorii au reusit sa scape si au tulit-o imediat dupa atac”, spun autoritatile.

Doua dube au blocat masina securizata, una prin fata si una pe partea din spate. „Atacul a fost unul foarte indraznet, chiar in centrul orasului”, a declarat seful companiei de securitate care detinea masina de transport.

„Cel mai important lucru este ca oamenii care se aflau in masina sunt in viata si nu au patit nimic”, a adaugat acesta.

Citeste si articolul :   Nou record de pacienti COVID-19 in sectiile ATI: 1.739

Cei trei barbati care asigurau transportul celor 9 milioane de euro sunt foarte socati de cele intamplate. Acestia vor merge la sesiuni de terapie psihologica incepand de luni.

Desi masinile securizate care transporta bani pentru banci au un cifru care se schimba la fiecare cursa, masina jefuita avea un cifru permanent.

„Clar, este vina companiei”, spune un coleg al celor care se aflau in masina. Acesta a tinut sa precizeze ca soferul masinii jefuite este un fost antrenor de tras cu arma specializat in condusul defensiv.

Politistii si procurorii investigheaza cazul.

Loomis se numeste compania care se ocupa de furnizarea serviciilor de transport de bani. Presa spune ca aceasta a fost atacata de mai multe ori in ultimii ani.

In 2009, Toni Musulin a fost recunoscut drept cel mai mare jefuitor din Franta, reusind sa fure 11.6 milioane de euro.

Autor