Monica Anisie, anunt important despre inceperea anului scolar

Monica Anisie, ministrul Educatiei a transmis ca decizia definitiva cu privire la modul in care se vor prezenta elevii la cursuri va fi luata de consiliul de administratie al unitatii de invatamant.

Ministrul a mentionat ca. in momentul de fata, nu sunt suficienti medici sau asistente in cabinetele scolare.

Cum se vor desfasura cursurile in scoli

Monica Anisie a anuntat, miercuri seara, ca hotararea referitoare la modalitatea in care se vor prezenta elevii la cursuri va fi decisa de consiliul de administratie al scolii.

Publicitate

Potrivit acesteia, Consiliul de administratie alege scenariul cosiderat bun si il propune inspectoratului scolar si Directiei de Sanatate Publica, urmand ca acestea sa-l avizeze. Comitetul Judetean sau al Capitalei pentru Situatii de Urgenta trebuie sa aprobe acest scenariu.

Publicitate

Ministrul Educatiei a transmis ca decizia va fi luata la nivel local. „Am dat in felul acesta autonomie locala, pentru ca directorul unitatii de invatamant, directorul de la DSP local pot sti cel mai bine ce se intampla local, nu de la nivel central sa luam pentru toata lumea aceeasi masura”, a declarat ministrul.

Citeste si articolul :   Reguli noi din 14 septembrie. Ce trebuie sa faca toti elevii

Cadre medicale insuficiente la nivelul scolilor.

Monica Anisie a declarat ca este depus un proiect de lege la Parlament ce prevede deblocarea posturilor pentru personalul didactic, nedidactic si personalul medical necesar acestor cabinete.

„In momentul de fata nu sunt suficienti medici sau asistente in cabinetele scolare. Prin proiectul de lege pe care l-am trecut prin Guvern si l-am depus la Parlament am solicitat deblocarea posturilor pentru personalul didactic, personal nedidactic si pentru medici si asistente din cabinetele scolare. Stiti foarte bine ca in Legea 55 – legea in care sunt prevazute masurile pentru starea de alerta – a fost interzis concursul pana si pentru functiile didactice”, a mai declarat Anisie.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.