Politele RCA pot fi prezentate si in format electronic, pe telefon

Politele RCA vor putea fi prezentate si in format electronic, pe telefon, dupa ce modificarile in acest sens vor aparea in „Monitorul Oficial”.

Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara a aprobat, in sedinta de miercuri, modificarea si completarea normei privind asigurarile auto din Romania in ceea ce priveste articolul care reglementeaza dovada incheierii asigurarii RCA.

Astfel, dovada incheierii asigurarii RCA o constituie:

– polita de asigurare RCA si contractul RCA emise de catre asiguratorul RCA, pentru perioada de valabilitate inscrisa, prezentate pe suport hartie sau in format electronic

Publicitate

– dovada asigurarii de raspundere civila a vehiculelor, eliberata de asiguratorii RCA din alte state, cu valabilitate pe teritoriul Romaniei si numai pentru perioada mentionata in aceasta, sau polita de asigurare de frontiera pentru vehiculele inmatriculate/inregistrate in afara Spatiului Economic European si a Confederatiei Elvetiene, prezentata pe suport de hartie sau in format electronic.

Publicitate

De asemenea, a fost introdusa o alta reglementare care stipuleaza faptul ca dovada incheierii asigurarii RCA o constituie si informatia rezultata din interogarea bazei de date cu asigurarile obligatorii de raspundere civila auto incheiate pe teritoriul Romaniei, prin care se certifica existenta unui contract RCA valabil la data interogarii.

Citeste si articolul :   Dupa 15 mai se deschid cabinetele stomatologice, parcurile, saloanele si frizeriile

Odata transmise datele, oricine poate verifica pe internet, introducand numarul de inmatriculare sau seria de caroserie a masinii, daca exista o polita RCA valabila pentru acel autoturism.

Modificarile intra in vigoare in termen de trei zile de la data publicarii acestora in „Monitorul Oficial” al Romaniei.

In Parlament, un deputat semnaleaza un alt aspect: politele RCA emise online nu au stampile si semnaturi in original, acestea fiind imprimate electronic. Pot fi probleme in cazul unui control al politistilor

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.