Meteorologii au facut anuntul. Vremea se schimba radical. Prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani

Meteoroligii ANM anunta ca vremea se va schimba radical si temperaturile vor scadea semnificativ, de la 30 de grade la 24 de grade, pentru urmatoarele doua saptamani.

Vremea pe regiuni

BANAT

Regimul termic diurn in intervalul de prognoza va prezenta variatii semnificative. In primele doua zile vremea va fi calduroasa, iar media temperaturilor maxime va fi de 30 de grade. In 19 si 20 august se va raci, astfel maximele la nivelul regiunii vor fi de 24…26 de grade, caracterizand o vreme racoroasa. Dupa acest interval, valorile termice diurne vor fi apropiate de normalul climatologic, media acestora urmand sa oscileze intre 28 si 31 de grade. Media valorilor minime de temperatura va fi cuprinsa intre 15 si 18 grade. In 18 si 19 august, instabilitatea atmosferica va fi accentuata si vor fi averse, local, insemnate cantitativ. Dupa acest interval probabilitate pentru precipitatii va fi mai ridicata in intervalul 23-25 august si din nou spre finalul lunii.

CRISANA

Intervalul va debuta cu vreme calduroasa la campie, media temperaturilor maxime urmand sa fi apropiata de 30 de grade. Ulterior pe fondul accentuarii instabilitatii atmosferice, se va raci, iar media regionala a temperaturilor maxime va scadea la 24…26 de grade. Dupa acest interval, se va incalzi, iar pana la finalul intervalului, cu mici variatii, media valorilor maxime va fi cuprinsa intre 27 si 30 de grade. Media valorilor minime de temperatura va fi cuprinsa intre 14 si 17 grade. In intervalul 18 – 20 august vor fi averse local insemnate cantitativ. Dupa acest interval probabilitate pentru precipitatii va fi mai ridicata in intervalul 23-25 august si din nou spre finalul lunii.

Citeste si articolul :   Coronavirus in Romania: 1.331 de cazuri noi si 79 de decese

TRANSILVANIA

Media regionala a temperaturilor maxime va fi cuprinsa, in general, intre 26 si 29 de grade, cu cele mai scazute valori in intervalul 19 – 21 august si in jurul datei de 25 august. Zile calduroase in zona joasa a regiunii, cu maxime in jur de 30 de grade vor fi in 18, 23 august si spre finalul lunii (dupa 27 august). Temperaturile minime nu vor avea variatii semnificative pe parcursul celor doua saptamani de prognoza si se vor situa, in medie, intre 12 si 15 grade. Probabilitatea pentru averse pe arii mai extinse va fi mai ridicata in intervalul 18-20 august si in jurul datei de 24 august. In restul intervalului, fenomene asociate instabilitatii vor fi pe arii mai restranse indeosebi in zonele montane.

MARAMURES

La inceputul intervalului, media valorilor termice diurne va fi in jur de 28 de grade, insa in perioada 19-21 august pe fondul accentuarii instabilitatii atmosferice se va raci usor pana spre maxime de 25…26 de grade. Ulterior regimul temperaturilor maxime va prezenta variatii in jurul normelor climatologice. Pentru 22 si 23 august si pentru finalul lunii sunt prognozate maxime termice in jur de 28 de grade, iar in restul intervalului, media acestora va fi de 26 de grade. Media temperaturile minime pe parcursul intregului interval, va fi cuprinsa intre 14 si 16 grade. Probabilitatea pentru averse pe arii mai extinse va fi mai ridicata in intervalul 18-20 august si in jurul datei de 24 august. In restul intervalului, fenomene asociate instabilitatii vor fi pe arii mai restranse.

Citeste si articolul :   Terminat de durere, tatal celor doi fratiori care s-au stins la Iasi, face primele declaratii: "Sotia mea...

DOBROGEA

Pana in 21 august vremea va intra intr-un proces de incalzire, astfel media temperaturilor maxime va creste treptat spre 30…31 de grade. Ulterior nu vor fi variatii semnificative, iar pana spre finalul lunii august, vremea va fi calduroasa, cu o medie regionala a temperaturilor maxime in jur de 30 de grade. Temperaturile minime vor avea o evolutie asemanatoare. In primele zile, tendinta va fi de crestere, de la o medie de 16…17 grade, pana spre 20 de grade in ziua de 22 august. Apoi se va inregistra o scadere usoara, la 19 grade, valoare medie ce se va mentine pana la sfarsitul intervalului. Regimul pluviometric se va mentine deficitar. Ploi de scurta durata vor fi posibile in jurul datei de 20 august si dupa data de 24 august.

MUNTENIA

Desi vor fi unele variatii in evolutia valorilor termice diurne, vremea va fi calduroasa pe tot parcursul celor doua saptamani de prognoza, chiar caniculara, pe arii restranse in zonele de campie. Media valorilor maxime, va fi cuprinsa intre 30 si 33 de grade, cele mai ridicate temperaturi urmand sa se inregistreze in 22 si 23 august, dar si dupa data de 27 august. Temperaturile minime vor fi in jur de 15 grade in primele doua zile, apoi vor creste usor spre 16…18 grade, medie ce se va mentine fara variatii importante pana la finalul celor doua saptamani de prognoza. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicata in perioada 19-21 august si in jurul datei 24 august.

Citeste si articolul :   Alerta ANM: Romania, lovita de ploi si vijelii. Zonele afectate

OLTENIA

Vremea va fi calduroasa in cea mai mare parte a intervalului de prognoza. Media regionala a valorilor maxime va fi de 30…32 de grade, cu exceptia zilelor de 19 si 20 august, cand va scadea la 28 de grade. Media temperaturilor minime se va mentine fara variatii importante in jurul valorii de 17 grade. Vor fi averse in intervalul 18-20 august, iar in restul intervalului doar pe arii restranse si
cu o probabilitate mai mare in jurul datei de 24 august.

LA MUNTE

Pana la finalul lunii august nu sunt prognozate variatii semnificative in regimul temperaturii. Valorilor termice maxime, mediate la nivelul zonei vor fi de 18…20 de grade, iar minimele vor fi in jur de 11 grade. Instabilitatea atmosferica va fi mai accentuata in intervalul 18-21 august si in jurul datei de 24 august cand aversele vor fi local insemnate cantitativ.

Autor