Furtuni puternice lovesc Romania. Avertismentul meteorologilor

Furtuni puternice lovesc Romania. ANM a emis, astazi, o avertizare de Cod portocaliu de furtuna. Meteorologii anunta ca aceasta avertizare este valabila pana 16 august, dimineata in regiuni din 12 judete. Tot astazi Administratia Nationala de Meteorologie, a mai emis un Cod galben de vreme instabila, care va afecta peste trei sferturi din tara.

Conform avertizarilor meteorologilor, in intervalul 15 august, ora 12:00 – 16 august, ora 6:00, in sudul Banatului, sud-vestul Transilvaniei, nordul Olteniei, precum si in Carpatii Occidentali si vestul Carpatilor Meridionali vor fi averse ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Cantitatile de apa vor depasi 30 – 40 l/mp si, pe arii restranse, 50 – 70 l/mp, anunta Agerpres.

Articolul continuă după reclame
sursa ANM

Tot in perioada 15 august, ora 10:00 – 16 august, ora 10:00, este in vigoare Codul galben de vreme severa in cea mai mare parte a tarii, cand vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata, ce se va manifesta prin averse care vor avea si caracter torential, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului, vijelii si grindina. In intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor inregistra cantitati de apa ce vor depasi 20 – 25 l/mp si, pe arii restranse, 40 – 60 l/mp.

Citeste si articolul :   AVERTIZARE METEOROLOGICA: Cod galben si portocaliu de ploi torentiale, vijelii si grindina

Potrivit prognozei ANM, pe parcursul zilei de duminica, intre orele 10:00 – 23:00, va fi avertizare de instabilitate atmosferica accentuata in majoritatea regiunilor, dar indeosebi in jumatatea de vest. Se vor inregistra averse cu caracter torential, intensificari de scurta durata ale vantului, vijelii, descarcari electrice si izolat grindina.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.