Veste buna din partea Uniunii Europene. Poate insemna sfarsitul epidemiei inclusiv in Romania

Veste buna de la Uniunea Europeana! Comisia Europeana a transmis ca a rezervat pentru tarile membre pana la 400 de milioane de doze ale unui potential vaccin anti-COVID-19 la care lucreaza compania americana Johnson & Johnson.

Intre Comisia Europeana si compania Johnson & Johnson a avut loc o intanire vineri si a avut ca scop stabilirea unui cadru legal in vederea unei prime achizitii de 200 de milioane de doze, care ar putea fi urmata de o a doua achizitie pentru o cantitate similara de doze, scrie Agerpres.

Contractul urmeaza sa fie negociat de Comisie si compania americana.

Uniunea Europeana “continua discutii intense” si cu alti producatori de vaccinuri, se mai scrie in comunicatul transmis de UE.

In data de 31 iulie, Comisia Europeana a anuntat ca a rezervat 300 de milioane de doze ale unui potential vaccin produs de laboratorul francez Sanofi.

“Viata cetatenilor si a economiei noastre necesita un vaccin sigur si eficient impotriva coronavirusului. Discutiile de astazi ne apropie de acest obiectiv”, a declarat presedinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen.

Citeste si articolul :   Document. Se prelungeste starea de alerta in Romania

In iunie, Comisia Europeana a publicat o “strategie pentru vaccinuri”. Acest plan de actiune prevede semnarea unor “contracte de achizitie in avans” cu producatorii de vaccinuri, finantate prin instrumentul pentru sprijin de urgenta creat in perioada crizei, care are un buget de aproximativ 2.4 miliarde de euro. Obiectivul este de a “asigura o productie suficienta de vaccinuri in UE” si “o aprovizionare suficienta a statelor membre”.

Autor