Inca o tara impune restrictii drastice romanilor, chiar daca au test negativ. 9000 de euro amenda

Inca o tara impune restrictii drastice romanilor! Ministerul Afacerilor Externe a transmis ca Romania a fost inclusa pe lista tarilor cu risc epidemiologic ridicat si de Elvetia. Potrivit autoritatilor , romanii care intra pe teritoriul elvetian trebuie sa intre in carantina sau autoizolare timp de 10 zile, chiar daca au la ei un test negativ la Covid-19.

Oficialii elvetieni au anuntat miercuri noi reguli de intrare in tara. Aceasi masuri care se aplica si pentru intrarea pe teritoriul Principatului Liechtenstein, incepand de sambata, 8 august, ora 00:00.

Inca o tara impune restrictii drastice romanilor, chiar daca au test negativ.

Astfel, tara noastra a fost inclusa de Elvetia pe lista statelor cu risc epidemiologic ridicat. Toate persoanele care s-au aflat in Romania in ultimele 14 zile trebuie sa intre in carantina (autoizolare) obligatorie la domiciliu sau la o alta locatie adecvata pentru o perioada de 10 zile, imediat dupa ce au intrat in Elvetia.

Persoanele care ajung in Elvetia trebuie sa contacteze autoritatile sanitare cantonale cu doua zile inainte de intrarea pe teritoriul Confederatiei Elvetiene.

Cetatenii care merg in Elvetia trebuie sa stie ca un test negativ la Covid-19 nu anuleaza masura carantinarii. Persoanele care nu respecta izolarea pot fi sanctionate cu amenda de pana la 10.000 de franci elvetiei, adica 9.000 de euro, potrivit informatiilor transmise de MAE.

Citeste si articolul :   Raed Arafat si Nelu Tataru, anunta noi restrictii: Localitati in carantina. Lista completa a masurilor

De la masura carantinarii sunt exceptati transportatorii de marfa, persoanele care doar tranziteaza Elvetia (in acest sens, pot fi solicitate documente care sa probeze afirmatia), persoanele care doar au tranzitat Romania, angajatii din sistemul medical, precum si persoanele care calatoresc in Elvetia in scop profesional sau medical, pentru cel mult cinci zile, iar deplasarea nu suporta amanare.

MAE reaminteste ca cetatenii romani pot solicita asistenta consulara la numerele de telefon ale Ambasadei Romaniei la Berna: +41 31 351 36 39 sau +41 31 351 05 46, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center, in regim de permanenta. De asemenea, cetatenii romani care se confrunta cu o situatie dificila, speciala, cu un caracter de urgenta, au la dispozitie telefonul de urgenta al misiunii diplomatice: +41 76 387 50 05.

Autor