Zeci de arme letale si peste 1.000 de cartuse, gasite dupa perchezitii in Bistrita si Maramures

Politistii au descoperit un adevarat arsenal, in urma unor perchezitii in judetele Bistrita-Nasaud. Au fost confiscate 22 de arme letale si peste 1.000 de cartuse detinute ilegal, sapte persoane fiind retinute.

Sase perchezitiile au fost facute de politistii Biroului Arme, Explozivi si Substante Periculoase din Bistrita-Nasaud, joi, la persoane banuite infractiuni la regimul armelor si al munitiilor, la regimul vamal si al materiilor explozive.

Oamenii legii au confiscat 22 de arme, sapte dintre ele aflate in circuitul ilegal, iar celelalte, detinute legal, dar folosite in activitati ilegale.

Au mai fost ridicate aproximativ 1.000 de cartuse pentru arme militare, de vanatoare si de tir sportiv, un kilogram de pulbere de vanatoare din categoria materiilor explozive si 800 de capse de initiere.

Publicitate

De asemenea, politistii au ridicat si sute de componente de arma (196 de paturi pentru arma, 60 de ulucuri pentru arma), o instalatie artizanala de fabricat alcool, 4 telefoane mobile, 25 de trofee, carne de vanat, precum si 9.000 de euro.

„In fapt, persoanele implicate ar fi achizitionat arme si munitie din afara tarii, pe care le-ar fi introdus ilegal pe teritoriul Romaniei. Ulterior, le-ar fi folosit la actiuni de braconaj. Totodata, una dintre persoane este banuita ca ar efectuat fara drept operatiuni de reparare, reglare si inlocuire a unor piese pentru arme letale cu destinatia vanatoare, intr-un atelier improvizat, la locuinta sa fiind descoperite si ridicate mai multe componente de arma”, arata, vineri, IGPR, intr-un comunicat de presa.

Sapte persoane, cu varste cuprinse intre 28 si 65 de ani, au fost duse la audieri, iar ulterior a fost dispusa retinerea, pentru 24 de ore. Ei vor fi prezentati, vineri, instantei, pentru masuri preventive.

Actiunea a beneficiat de sprijinul politistilor Serviciului pentru Actiuni Speciale al inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.