Ce se intampla incepand din 1 august in toata Romania. Deciziile luate de Guvern

Guvernul a analizat propunerile CNSU privind impunerea unor restrictii de la data de 1 august

Raed Arafat

– Masuri: Purtarea mastii de protectie, astfel incat sa acopere masca si gura, e obligatorie pentru persoanele care au implinit 5 ani in locuri publice deschise precum terase, faleze, exteriorul obiectivelor turistice, in anumite intervale orare, stabilite la nivel judetean. Spatiile si intervalele orare se stabilesc cu ajutorul DSP.

– Persoanele responsabile de spatiul respectiv trebuie sa afiseze la loc vizibil un mesaj privind obligativitatea purtarii mastii.

– A doua propunere acceptata – operatorii economici precum terase, cluburi, baruri au obligatia sa respecte orarul de lucru cu publicul stabilit la nivel national sau a comitetului judetean pentru situatii de urgenta. Masura se va lua in zone in care numarul infectarilor este ridicat. Operatorii trebuie sa limiteze numarul de clienti la numarul de scaune. Aceleasi masuri se impun si in cazul operatorilor de jocuri de noroc.

– Decizia privind orarul va fi luata la nivel de comitet national, dar doar in judetele in care sunt necesare masuri de limitare a contactului.

Citeste si articolul :   Doliu in Romania! S-a stins la 57 de ani. Anuntul facut de Arafat

– Zonele in care se vor aplica masurile privind orarul de lucru vor fi luatein cel mai scurt timp.

Violeta Alexandru

– In Sedinta de Guvern am propus dublarea alocatiilor pentru copii, printr-un calendar etapizat.

– Prima marire va avea loc in luna septembrie. 185 de lei pentru copii intre 2 si 18 ani. Copiii cu varste cuprinse intre 0 si 18 ani, care au dizabilitati, vor primi 369 de lei.

– Urmatoarele etape vor fi cate doua pentru 2021, 20% in februarie (aferent lunii ianuarie) si 20% la 1 august (aferent lunii iulie). La fel va fi si in anul 2022.

– Astfel, la 1 iulie 2022 vom avea o dublare a alocatiilor. Astfel, vom avea o crestere de 300 de lei pentru copiii de 2-18 ani si 600 de lei pentru copiii de 0-2 ani.

– In acest an, estimarea facuta este de 500 de milioane de lei, in 2021 de 3 miliarde de lei. In 2022 vom ajunge la 14 miliarde de lei pentru plata alocatiilor din Romania.

Autor