UMF „Carol Davila” a inchiriat 34.000 de metri patrati la Romexpo pentru examenul de admitere. Anul acesta s-au inscris peste 3.000 de candidati, cu 300 mai multi fata de anul trecut.
Romexpo a devenit locul perfect pentru admiterea la Universitatea de Medicina de anul acesta.
Universitatea „Carol Davila” a inchiriat aici un spatiu urias pentru cei peste 3.000 de candidati. Ei avut parte de cateva reguli in plus pentru sustinerea examenului: au trecut printr-un triaj epidemiologic, li s-a masurat temperatura si au purtat masca.
Niciun candidat nu a avut temperatura mai mare de 37,3.
Publicitate
Chiar si candidatii cu temperatura ar fi putut sa dea examenul, dar in alte sali, cu intrari separate.
Dialog cu o candidata:
– Spune-mi,te rog, cum te simti acum ca vii la Romexpo sa iti dai examenul de admitere si nu vii pentru concerte si expozitii?
– Bineinteles, emotionata, dar sper sa fie ok.
– Spune-mi, te rog, ce se intampla daca iti creste temperatura?
– Ma duc la un frigider, ceva… sa ma racesc. Nu exista, nu se poate!
Dialog cu un candidat:
– Cum te-ai decis sa fii doctor, tinand cont ca e pandemie? Nu te-ai speriat, nu ti-ai schimbat gandurile?
– Dimpotriva, asta m-a facut sa vreau mai mult, sa-mi doresc si mai mult chestia asta.
– Ti-ai dori sa inventezi un vaccin ca sa scapam de coronavirus?
– De ce nu, daca pot da. Sa cooperez cu cineva si sa facem asta, da.
Un alt candidat spune ca s-a pregatit din timp. „Pentru examen m-am pregatit de 3 luni. In dimineata asta nu prea, m-am mai uitat un pic pe manuale si atat.”
Dialog cu un candidat:
– Si ce te faci daca ai temperatura?
– Lucrez. Si cu temperatura si fara, tot stiu.
– Daca nu te lasa sa intri?
– Daca nu ma lasa sa intru…Nu stiu, n-am nicio sansa sa ma intorc la anul, pentru ca voi intra acum. (…) Sincer, n-am fost niciodata la Romexpo, nici la concert, nici la nimic, e prima data cand vin aici, sper sa fie foarte bine.
Alt viitor student la medicina spune ca „atat timp cat au amenajat corespunzator toate bancile e bine. Nu cred ca o sa apara vreo problema”.
Mama unui candidat nu se teme de „riscurile meseriei”: „Da, pai asta e o profesie, din punctul meu de vedere, profesie nobila si indiferent de situatie, fiecare isi alege ceea ce isi doreste”.
„O sa incercam la specialitatea de boli infectioase, evident si la epidemiologie, sa introducem un capitol legat de acest Sars-Cov2. Daca situatia epidemiologica va fi tot asa, cursurile vor ramane online. Vazand evolutia epidemiologica, va fi foarte greu sa anticipam de acum cati studenti aducem in spitale si in laboratoare”, spune Viorel Jinga, rector al Universitatii de Medicina si Farmacie „Carol Davila”.