Lista zonelor rosii din Romania care risca sa intre in carantina

Romania se afla intr-o situati dificila in urma cresterii numarului de cazuri de infextare cu coronavirus.  Astfel, s-a ajuns la o medie 700 de cazuri de zilnic. Autoritatile sunt ingrijorate si trebuie sa gaseasca noi modalitati de oprire a raspandirii.

Pana astazi nu exista un mediu legal de limitare a zonelor in care se afla focare de COVID – 19. Se intrevad noi zone de carantina fie la nivel judetean, fie la nivel de regiuni. Se pare ca zece judete la care se mai adauga si Capitala au in prezent un numar considerabil de cazuri de infectate cu noul virus.

Astfel, Legea Carantinei, care a intrat in vigoare, de marti, ar putea face posibila izolarea acestor zone. La inceputul pandemiei de coronavirus, orasul Suceava si zona limitrofa au fost carantinate, in perioada starii de urgenta, transmite adevarul.ro.

Publicitate

Conform datelor oficiale, in Capitala ar fi cele mai multe infectari cu COVID – 19, mai exact 4.467. Pe langa Bucuresti, tot in categoria zonelor rosii ar mai putea intra urmatoarele judete: Suceava (4.268), Brasov (2.381), Arges (2.079), Galati (1.626), Vrancea (1.378), Dambovita (1.194), Iasi (1.139), Prahova (1.126), Botosani (1.104) si Neamt (1.059).

Urmeaza Zona Galbena formata din judetele Bihor, Cluj sau Constanta.

Harta zonelor rosii care ar putea fi carantinate:

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.