Barcelona intra iar in izolare. Noi reguli anuntate de guvern

Autoritatile au anuntat ca Barcelona intra in nou in izolare, iar cetatenii orasului si ai ariei metropolitane li se recomanda ferm sa nu iasa din case, daca nu au motive strict esentiale. Guvernul catalan vine cu aceste masuri in conditiile in care  numarul infectarilor creste alarmant in cadrul regiunii autonome.

Se inchid din nou cinematografele, teatrele si cluburile de noapte. Restaurantele si barurile trebuie sa functioneze la jumatate din capacitate, pentru a evita aglomerarile si nu mai sunt permise adunarile publice mai mari de 10 persoane.

In afara Barcelonei, cel mai ingrijorator focar este cel din Lerida, un oras cu 160.000 de locuitori. La nivelul intregii Spanii, autoritatile au anuntat inca 120 de focare active de coronavirus, despre care guvernul de la Madrid sustine ca sunt controlabile. In cursul zilei de joi, regele Felipe, membrii guvernului si liderii Uniunii Europene au participat la o ceremonie in onoarea zecilor de mii de victime ale pandemiei de coronavirus.

Restrictii reintroduse in Spania.

Publicitate

In regiunea spaniola Andaluzia, purtarea mastii a devenit obligatorie atat in ​​spatii deschise, cat si in spatii inchise si indiferent daca se poate mentine sau nu distanta fizica de 2 metri. Masura se aplica chiar si pe plaje si la piscine, unde masca poate fi data jos doar la intrarea in apa si sub umbrela, daca se poate mentine distantarea fizica.

Cu peste 300 de mii de cazuri si aproape 29 de mii de decese, Spania se numara printre cele mai afectate state din lume de pandemia de COVID-19.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.