Ultima ora: Veste buna! Legea a trecut de Camera Deputatilor

Veste buna pentru romani. Legea  „Fara penali in functii publice” a membrilor USR, a fost votata in Camera Deputatilor cu 295 de voturi pentru, este anuntul facut de Claudiu Nasui pe Facebook.

Politicianul spune ca in trecut s-au strans peste 1 milion de semnaturi, chiar daca opozitia s-a impotrivit prin toate mijloacele. Proiectul s-a lovit de  primarii din vechile partide . „Ce a fost a fost, viitorul conteaza”, mai spune deputatul USR.

„Ce e important acum? Sa treaca proiectul si de senat tot cu doua treimi din voturi. Daca PSD sustine proiectul si la senat, lucrul acesta se va intampla.

Dupa care vine pasul important al referendumului. Aici proiectul este cel mai vulnerabil si se pare ca vechea clasa politica aici ar vrea sa actioneze.

Publicitate

Daca PSD-PNL vrea sa ingroape proiectul vor pune data referendumului in alta decat cea a alegerilor. Vor zice in mod ipocrit ca il sustin, dar de fapt il vor ingropa. Dupa discursurile din plen, PNL pare cel mai dornic sa ingroape referendumul plasandu-l in alt moment decat in timpul alegerilor locale.

Citeste si articolul :   Nelu Tataru, anunt de ultima ora: "Nu alege si nici nu iarta"

PNL-PSD ar fi de o inconstienta criminala sa cheme romanii de doua ori la vot in perioada epidemiei de coronavirus, cand pot sa o faca o singura data, doar pentru a pica aceasta initiativa”, a mai spus Claudiu Nasui in postarea sa.

Proiectul legislativ vine in completarea articolului 37 din Constitutie – Dreptul de a fi ales – sub o noua forma. Astfel,  persoanele condamnate la pedepse privative de libertate pentru infractiuni savarsite cu intentie sa nu mai poata fi alese in organele administratiei publice locale, in Camera Deputatilor, in Senat si in functia de presedinte al Romaniei pana la intervenirea unei situatii care inlatura consecintele condamnarii.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.