Se inchid statiunile de pe litoralul romanesc? Anuntul facut de Nelu Tataru

Romania se confrunta cu o situatie destul de grea. In ultimele zile numarul cazurilor a inregistrat o crestere masiva. E vara, e soare si lumea vrea la mare.

Se pare ca pe Litoral, turistii nu mai tin cont de nimic. Aproximativ 80.000 de turisti au ajuns in ultimele weekenduri, in statiunile de la malul marii. Autoritatile se descurca foarte greu in gestionarea situatiei.

Ministrul Sanatatii, a vorbit despre situatia de pe litoralul romanesc. Nelu Tataru a specificat ca Vama Veche si inca doua statiuni sunt tot mai aproape de a deveni focare de COVID-19.

Tataru face apel la turisti pentru a respecta regulile si masurile de prevenire a raspandirii coronavirusului. 

Publicitate

„Exista posibilitatea ca Vama Veche si alte zone de pe litoral sa devina focare. In urmatoarele trei luni vom avea o mare aglomerare in Constanta si tot ce se inseamna litoral”, a declarat ministrul Sanatatii.

Turistii trebuie sa respecte masurile de distantare sociala

“Trebuie sa gestionam nu neaparat Constanta, cat tot ce se intampla in acest sezon estival. Chiar daca nu mai exista cadru legislativ pentru perioada imediat urmatoare, turistii trebuie sa respecte aceleasi reguli. Cei care sunt asimptomatici sau care cer externarea sa mearga in izolare voluntara macar 14 zile. Cei care se simt rau sa se prezinte la unitatile de primiri urgente, sa evalueze starea de sanatate”, a mai spus Nelu Tataru.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.