Sase alimentele care hranesc celulele canceroase si provoaca inflamatii in corp

Bolile de inima, cancerul, Alzheimer si acneea sunt doar cateva dintre consecintele posibile ale unei inflamatii prea mari in organism.

Potrivit lui Nicholas Perricone, medicul nutritionist si dermatologul pionier (care a scris cartea despre alimentatia anti-inflamatie ), organismele noastre depind de fapt de inflamatia temporara pentru a ajuta la combaterea ranilor sau infectiei bruste. Dar cand inflamatia devine cronica, „sistemul imunitar ataca gresit celulele normale, iar procesul care vindeca de obicei devine distructiv.”

Cea mai mare parte din vina o poarta zaharul. Urmeaza produsele lactate, alcoolul si prajelile, bogate in grasimi trans. Inflamatiile mai pot fi cauzate si de unele alimente considerate de multi “inofensive”. Iata sase alimente surprinzatoare pe care ar trebui sa le consumati cu precautie

6 alimente care provoaca inflamatii despre care nu vorbeste nimeni.

Publicitate

1. Siropul de Agave

In ciuda reputatiei sale (discutabile) ca indulcitor fara probleme, siropul de agave este plin de zahar – cu un continut de fructoza de pana la 90%. “Zaharul suprima activitatea globulelor noastre albe din sange, ceea ce ne face mai predispusi la boli infectioase (raceli, gripa, etc.), precum si la cancer”, explica dr. Perricone. In plus, contintul de zahr poate determina fibrele de colagen sa-si piarda rezistenta, facand pielea „mai vulnerabila la aparitia ridurilor ”, a mai spus el.

2. iaurt congelat

Citeste si articolul :   Beneficiile uimitoare ale vitaminei B12

Are doi potentiali vinovati inflamatori: zahar si lactate . Laptele poate stimula nivelul insulinei si hormonii masculini si este un alergen comun, ceea ce inseamna ca poate declansa reactii inflamatorii (orice, de la diaree la urticarie). Dar nu toate iaurturile inghetate sunt la fel, spune Andrew Weil, MD, director al Centrului din Arizona pentru Medicina Integrativa

„Unele iaurturi congelate contin cazeina proteina din lapte, care poate creste inflamatia”, explica el. „Altele contin probiotice specifice care pot reduce efectiv inflamatia ”.

3. Orz si secara

Aceste boabe sanatoase (si delicioase) nu provoaca acelasi reactii ca zaharul, dar pot provoca inflamatii la unele persoane. De ce? Raspunsul scurt este glutenul. Daca sunteti alergici la acesta si, mai ales, daca aveti boala celiaca, consumul de orz sau secara va poate provoca inflamarea tesuturilor.

4. Seitan

Acest aliment este cunoscut sub numele de „carne de grau” si este facut integral din gluten de grau. Iar cand vine vorba de inflamatie, glutenul „poate slabi sistemul imunitar, provocand inflamatii in tractul intestinal”, explica Melissa Wood.  Asta poate duce la constipatie sau balonare pentru unele persoane.

Citeste si articolul :   Cinci motive bune pentru a iubi si mai mult pepenele

5. Arahide

Ca si laptele, alunele sunt un alergen obisnuit – iar alergiile declanseaza inflamatii in organism. In plus, alunele sunt predispuse la mucegaiuri si ciuperci, ducand, in timp, la inflamatii severe si la obstructionarea cailor respiratoriii, spune Wood. Optati pentru migdale organice crude sau nuci, care sunt foarte sanatoase.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.