Franta: Guvernul a demisionat

Palatul Elysée a anuntat demisia premierului Edouard Philippe si a guvernului, in conditiile in care o remaniere era asteptata de cateva zile.

Edouard Philippe a inaintat presedintelui Emmanuel Macron, astazi, 3 iulie, demisia guvernului condus de el.

Publicitate

Premierul a anuntat ca el si echipa din guvern vor asigura gestionarea problemelor curente pana la numirea unui nou guvern.

„Edouard Philippe a prezentat astazi presedintelui Republicii demisia guvernului pe care acesta a acceptat-o. Premierul va asigura, impreuna cu membrii guvernului, gestionarea afacerilor curente pana la numirea noului guvern”, se mentioneaza in comunicatul Palatului Elysee.

Publicitate

„Un nou prim-ministru va fi numit in urmatoarele ore”, au mai transmis autoritatile de la Elysee. Edouard Philippe ar putea fi numit iar premier, potrivit constitutiei, chiar daca acesta si-a dat demisia, mentioneaza Le Monde.

Membrii noului guvern ar trebui sa fie numiti pana miercuri, amoment in care va avea loc viitoarea sedinta a Executivului. Astfel, Consiliul de Ministri, care era programat vineri dimineata, nu a mai avut loc. Toata activitatea ministeriala a fost imediat oprita. In cadrul Adunarii, unde a fost examinat al treilea proiect de buget revizuit, sedinta a fost suspendata, se mentioneaza in presa franceza.

Citeste si articolul :   Surse: Guvernul Citu a fost demis. Premierul, huiduit in Parlament

Edouard Philippe, mai popular decat Emmanuel Macron, dupa cum arata sondajele de opinie, vine de la dreapta spectrului politic si nu s-a inscris niciodata in partidul prezidential.

Alegerile, care s-au incheiat duminica in scrutinul voturilor intarziate de coronavirus, au scos la iveala sprijinul pentru partidul Verde si au subliniat problemele lui Macron cu alegatorii de stanga.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.