Proiect de lege pentru relansarea industriei auto și de electrocasnice

Un proiect de lege pentru relansarea industriei auto si de electrocasnice a fost depus in Parlament de PSD. Scopul este asigurarea locurilor de munca pentru sute de mii de angajasi si a unor venituri certe la bugetul de stat.

Senatorul Radu Oprea sustine ca o astfel de lege este necesara in conditiile in care cifrele Asociatiei Constructorilor de Automobile arata o scadere cu 30% a cifrei de afaceri.

„Industria auto din Romania este cea mai importanta ramura industriala, ponderea fiind de 14% din PIB si 28% din exporturi. 185.000 de angajati sunt in aceasta industrie si in companiile care produc componente. Suntem pe locul 4 in Europa”, a spus Oprea.

In ceea ce priveste industria de produse electrocasnice, senatorul social-democrat a spus ca sunt 11 fabrici de componente diverse in Romania.

Publicitate

Publicitate

Proiectul de lege prevede dublarea pana la 910 milioane de lei a bugetului programului de stimulare a innoirii parcului auto national, iar beneficiarii urmeaza sa primeasca si o bonificatie suplimentara de 1000 de lei daca opteaza pentru cumpararea unui autoturism din productie interna.

Citeste si articolul :   Raed Arafat, anunt de ultim moment: "Vedem lumina de la capatul tunelului, dar mai e mult pana acolo"

De asemenea, se prevede majorarea pana la 310 milioane de lei a bugetului programului national de inlocuire a echipamentelor electrice si electronice uzate cu unele mai performante energetic.

O alta propunere se refera la majorarea pana la 210 milioane de lei a bugetului programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera in transporturi prin promovarea vehiculelor eco, mentinerea primelor de casare si a eco-tichetului la nivelul actual.

„Ar fi o iresponsabilitate ca actualul Guvern PNL sa nu sprijine si sa nu aplice de urgenta acest proiect de lege”, a conchis Radu Oprea.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.