Peste 200 de elevi vor sustine luni Evaluarea Nationala in cadrul etapei speciale

Peste 200 de elevi care nu au putut sustine Evaluarea Nationala in acelasi timp cu colegii lor, din cauza epidemiei de COVID-19 s-au inscris la etapa speciala a examenului, care incepe luni.

Potrivit unui comunicat transmis duminica de Ministerul Educatiei si Cercetarii, la etapa speciala a examenului de Evaluare Nationala s-au inscris 216 absolventi ai clasei a VIII-a, conform situatiei centralizate pana la aceasta ora.

Examenul incepe luni cu proba scrisa la Limba si literatura romana, la care sunt 192 de candidati inscrisi.

Marti se va desfasura proba la Matematica, la care sunt 206 candidati inscrisi, iar miercuri va avea loc proba la Limba si literatura materna, la care s-au inscris noua candidati.

„Probele incep la ora 9.00 si se vor desfasura in 60 de centre de examen din 37 de judete. Potrivit situatiilor transmise de catre inspectoratele scolare, la nivelul judetelor Arad, Covasna, Ilfov, Mehedinti si Tulcea nu au fost situatii care sa determine organizarea acestei etape speciale”, anunta MEC.

Citeste si articolul :   Ce tip de pieptene folosesti? Acest test iti arata cum te diferentiezi de ceilalti

Primele rezultate se vor afisa joi, 2 iulie, pana la ora 12.00, in centrele de examen.

In conformitate cu prevederile art. 5 si ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protectia datelor – RGPD), precum si cu solicitarea Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii

Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educatiei si Cercetarii va publica rezultatele elevilor obtinute in urma sustinerii examenelor nationale cu anonimizarea numelui si a prenumelui.

Contestatiile pot fi depuse in ziua de 2 iulie, in intervalul orar 14.00 – 20.00. Acestea pot fi depuse/transmise si prin mijloace electronice.

Rezultatele finale vor fi afisate sambata, 4 iulie.

Timpul destinat elaborarii unei lucrari scrise este de doua ore, din momentul in care s-a incheiat distribuirea subiectelor fiecarui elev.

Media generala obtinuta in urma sustinerii Evaluarii Nationale are o pondere de 80% in calculul mediei de admitere in clasa a IX-a. Absolventii clasei a VIII-a isi vor putea continua studiile in invatamantul liceal sau profesional, fiind asigurate locuri, prin cifra de scolarizare aprobata, pentru toti elevii care au finalizat ciclul gimnazial.

Autor