Accident grav la Margina. A fost chemat elicopterul SMURD

Un accident grav a avut loc, duminica, pe DN 68A, in zona localitatii Margina, din judetul Timis. In incident au fost implicate trei masini.

In accident au fost implicate trei masini care transportau cinci persoane.

Pentru o victima a fost chemat elicopterul SMURD

Conform precizarilor ISU Timis, in accident au fost implicate cinci persoane. Doua dintre persoane au suferit multiple traumatisme, doua au leziuni usoare, iar una nu are nevoie de ingrijiri, transmite ISU Timis.

Publicitate

accident-1
Accident grav cu trei masini, la Margina

La locul accidentului s-au deplasat o autospeciala cu modul de descarcerare, un echipaj SMURD, 2 ambulante SAJ, 8 pompieri si un elicopter SMURD.

In momentul de fat, politistii fac cercetari pentru a stabili cum s-a produs accidentul.

SMURD
Una dintre victime a fost transportata cu elicopterul SMURD

Vatamarile grave cauzate de accidente rutiere

Accidentele rutiere duc deseori la raniri grave, care afecteaza pe termen lung viata victimelor si a familiilor acestora. Astfel de vatamari au impact si asupra societatii, in general.

Majoritatea victimelor accidentelor rutiere sufera traumatisme craniene si leziuni cerebrale, care pot avea drept rezultat diferite grade de invaliditate sau o deteriorare majora a calitatii vietii. Costul anual al acestor vatamari – , estimat la 2% din PIB-ul UE – este, de asemenea, ridicat.

Citeste si articolul :   Prima condamnare din Romania pentru un cetatean, suspect de Covid, care a fugit din spital

In 2011, UE a publicat o carte alba privind transporturile, prin care stabilea si un obiectiv de reducere a numarului de vatamari grave, pe langa obiectivul de a reduce la jumatate, pana in 2020, numarul de decese survenite in urma accidentelor rutiere.

Dar pentru a stabili un obiectiv realist, trebuie sa cunoastem cat mai precis numarul total de astfel de vatamari. Inainte de 2013, in UE nu exista o definitie standard a termenului de vatamare grava cauzata de un accident rutier. Prin urmare, nu se puteau colecta date fiabile si comparabile din toate statele membre.

De aceea, intr-o prima etapa, tarile UE au convenit, in 2013, asupra unei definitii pentru termenul de „vatamare grava”. Aceasta se va aplica in toate statisticile rutiere si se bazeaza pe criterii comune folosite de personalul medical.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.