Rugaciunea pe care Parintele Arsenie Boca o spunea in fiecare sambata dimineata. Spune-o astazi si Domnul va fi cu tine

Arsenie Boca este considerat de catre unii din ucenicii sai ca fiind cel mai mare duhovnic roman al secolului XX. La mormantul sau de la Manastirea Prislop din Tara Hategului, se perinda zilnic sute de pelerini.

Parintele spunea in fiecare sambata dimineata aceasta rugaciune:

Doamne Iisuse Hristoase, ajuta-ma ca astazi, in toata ziua, sa am grija sa ma lepad de mine insumi, ca nu cumva, tinand la mine, sa Te pierd pe Tine.

Doamne Iisuse Hristoase, ajuta-mi ca rugaciunea preasfantului Tau nume sa-mi lucreze in minte mai mult decat fulgerul pe cer, ca nici umbra gandurilor rele sa nu ma intunece, caci iata, pacatuiesc in tot ceasul.

Publicitate

Doamne, cela ce vii in taina intre oameni, ai mila de noi, ca umblam impiedicandu-ne prin intuneric.

Greutatile au pus tina pe ochii mintii noastre.

Uitarea s-a intarit in noi ca un zid, impietrind inimile noastre si toate impreuna au facut lucrarea in care Te tinem fara cercetare, asa risipind in desert zilele noastre, umbriti si desaditi pana la pamant.

Citeste si articolul :   Este permisa deplasarea la mare de 1 Mai? Raspunsul oficial al Politiei Romane

Doamne, Cela ce vii intre oameni in taina, ai mila de noi si pune capat rautatii, pune dragostea in inimile noastre si fa lumina sufletelor noastre.

Doamne, Cela ce vii in taina intre oameni, ai mila si vino de Te salasluieste intru noi, dimpreuna cu Tatal si cu Duhul Tau cel Sfant. Caci Duhul Sfant se roaga pentru noi cu suspine negraite, cand graiul si minte noastra raman neputincioase.

Doamne, Cela ce vii in taina, ai mila de noi, ca nu ne dam seama cat suntem de nedesavirsiti si cat esti Tu de aproape de sufletele noastre si cat ne departam noi de Tine prin pacatele noastre. Ci lumineaza, Doamne, lumina Ta peste noi, ca sa vedem lumina prin ochii Tai si sa traim in prin slava Ta.

Lumina si bucuria noastra, slava Tie!

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.