Transport feroviar special, din Wuhan catre Franta, in sprijinul productiei auto din Europa

500 de tone de componente auto esentiale au fost transportate de la Wuhan, China, catre Franta, cu ajutorul unuia dintre primele trenuri dedicate (block trains). Trenul a calatorit 3 saptamani si a parcurs 10.000 km prin sapte tari.

In contextul unei cereri ridicate pentru transport feroviar din China si cu majoritatea marfarelor avand destinatia finala Germania, GEFCO, lider in solutii de logistica auto, a colaborat indeaproape cu operatorii de transport feroviar si ai terminalelor pentru a coordona aceasta livrare speciala si a trimite un tren dedicat direct in Franta.

GEFCO a oferit o solutie door-to-door, de livrare directa, care include toate aranjamentele necesare de dinainte si dupa transport, rutier si aerian, incarcarea containerelor la furnizorii din Shanghai si Chengdu, procedurile personalizate si depozitarea in Franta.

Publicitate

Cele 41 de containere au ajuns la terminalul Lille Dourges din Dourges, nordul Frantei, la 19 zile de la colectare, pe 21 aprilie, dupa un traseu de 10.000 km parcursi prin sapte tari: China, Kazahstan, Rusia, Belarus, Polonia, Germania si Franta.

GEFCO a oferit proceduri fara contact uman in toate terminalele, ca parte a procedurilor stricte de siguranta in contextul COVID-19. Prin transportarea componentelor pe cale feroviara, timp de trei saptamani, in containere sigilate, s-a asigurat ca nu exista niciun risc de contaminare.

„Asigurarea primului block train de la Wuhan catre Franta a marcat o realizare importanta pentru GEFCO in contextul provocarilor globale generate criza COVID-19. In aceste vremuri dificile, solutia noastra de transport feroviar reprezinta o propunere sustenabila, eficienta din punctul de vedere al costurilor si al timpului, dar si de incredere”, spune Alice Defranoux, Global Rail Manager, GEFCO.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.