Doliu in lumea baletului din Romania. S-a stins Ovidiu Danci, fost concurent la „Dansez pentru tine”

Doliu in lumea baletului din Romania. Dansatorul Ovidiu Danci a decedat aseara. El a fost diagnosticat de curand cu doua boli grave si se afla internat in spital.

Dansatorul era si fondatorul scolii de balet care are acelasi nume. Ovidiu Danci avea 39 de ani si suferea printre altele de o forma grava de leucemie. Barbatul era internat la Spitalul Judetean de Urgenta Bistrita, la  Terapie-Anestezie Intensiva.

„Dragii nostri, cu sufletele devastate de durere, va anuntam ca maestrul de balet Ovidiu Danci, sufletul scolii noastre de balet, a plecat sa danseze cu ingerii. Prin noi, Scoala de Balet Ovidiu Danci va ramane insa multi ani de acum inainte alaturi de noi. Avem datoria sa-i ducem visul mai departe si asa vom face. Dumnezeu sa il odihneasca in pace!”, este mesajul scolii de dans fondata la Bistrita.

Ovidiu Danci a participat la „Dansez pentru tine”, in 2011 si a jucat in multe seriale romanesti.

Biografie

Debutul sau a avut loc la 14 ani la Opera Nationala Iasi prin spectacolul “Conexiuni invizibile” in coregrafia lui Daniel Szallasi fiind de asemenea si primul sau rol de prim-balerin. A castigat si marele premiu al Festivalului International “Il mondo in musica” de la Fifizano, Italia.

Citeste si articolul :   Sute de romani au fost pacaliti ca sunt infectati cu COVID-19. Ce s-a intamplat

Marea sansa a carierei sale considera ca a fost “amprenta pusa de catre directorul Operei Nationale Romane din acea perioada – Mihai Babuska, dar si al Corinei Dumitrescu – prim-balerina Operei Nationale din Bucuresti, absolvent al Academiei de Balet din Moscova.