Penticostalii ii cer presedintelui, Klaus Iohannis redeschiderea bisericilor

Crestinii penticostali i-au transmis, joi, o scrisoare presedintelui Klaus Iohannis, in care ii cer redeschiderea bisericilor, acesta fiind un drept fundamental, prevazut atat de legile tarii cat si de Conventia europeana pentru apararea drepturilor omului si a libertatilor fundamentale.

In scrisoarea semnata de presedintele pastor Moise Ardelean si de secretarul general pastor Simion Bumbar, reprezentantii Cultului Crestin Penticostal „Biserica lui Dumnezeu Apostolica” din Romania spun ca bisericile penticostale s-au conformat dispozitiilor legale, au respectat si aplicat masurile si regulile impuse pentru prevenirea si combaterea coronavirusului, asteptand redeschiderea lacasurilor de cult.

„Odata cu anuntarea masurilor de relaxare, credinciosii au asteptat sa se poata aduna in casele lor de rugaciune, asa cum s-a intamplat si in alte tari din Uniunea Europeana, mult mai afectate decat tara noastra, care totusi au redeschis bisericile.

Consideram un lucru bun ca unele biserici isi pot desfasura slujbele in aer liber, in curtile lor, dar mentionam ca nu toate bisericile noastre au aceasta posibilitate, unele neavand la dispozitie un asemenea spatiu, mai ales cele de la orase. Marea problema a slujbelor in aer liber este vremea nefavorabila, care uneori ne obliga sa intrerupem slujbele si poate fi un pericol real de imbolnavire”, spun penticostalii in scrisoarea transmisa presedintelui.

Publicitate

In acest context, ei ii solicita lui Iohannis ca „in cel mai scurt timp” sa caute solutii pentru redeschiderea lacasurilor de cult.

„Bisericile noastre vor respecta masurile necesare pentru impiedicarea raspandirii noului coronavirus. Consideram ca redeschiderea lacasurilor de cult este extrem de necesara pentru bunastarea spirituala a credinciosilor nostri, cat si pentru a elibera o parte din tensiunea sociala acumulata in aceasta perioada. Mentionam ca actele de cult in bisericile noastre se oficiaza cu participarea membrilor si nu au un caracter privat.

Avand in vedere nevoile spirituale ale credinciosilor si dreptul fundamental, prevazut atat de legile tarii cat si de Conventia europeana pentru apararea drepturilor omului si a libertatilor fundamentale, care statueaza ca <dreptul la libertatea de gandire, de constiinta si de religie> include libertatea unui om de a-si <manifesta religia sau convingerea in mod individual sau in colectiv, in public sau in particular, prin cult, invatamant, practici si indeplinirea ritualurilor>, solicitam redeschiderea lacasurilor de cult”, se mai arata in scrisoare.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.

Comentariile sunt închise.