Ce nu s-a spus la TV despre Costin Marculescu! O noua dezvaluire: “Intrase in tot felul de chestii”

Costin Marculescu a fost gasit fara viata in apartamentul sau de catre autoritati. Vecinii au fost cei care au sunat la 112, acestora li s-a parut ciudat faptul ca actorul nu mai iesise de cateva zile din casa pentru a-si plimba cainele.

Primul regizor al lui Costin Marculescu, Constantin Dicu, a vorbit despre carierea acestuia: “La inceput banuiesc ca a tras cortina, a spus vreo poezie”.

“Cu baiatul asta am locuit in acelasi bloc. Este de o varsta cu fiul meu. A fost o perioada in care a spus ca vrea sa faca actorie. Am facut impreuna niste ore, niste discutii. El a dat la facultate, nu a reusit si a fost luat in armata.

Eu locuind in acelasi bloc si in aceeasi scara cu parintii lui, tatal lui a venit sa imi spuna sa incercam sa facem cumva sa il iau la “Ansamblul de strada al Armatei”, pe Calea Victoriei. Era o sala de teatru cu actori profesionisti. El facea armata la trupa.

Publicitate

M-am interesat de destinul lui, a fost adus, un an de zile a fost pe acolo. Nu stiu ce a facut. Banuiesc ca a tras cortina, a spus vreo poezie. Cert este ca dupa ce a trecut anul respectiv, a luat legatura cu mine si ne-am reimprospatat cunostintele de actorie.

Citeste si articolul :   Avocatul Poporului, reactie dupa ce a primit solicitari sa ceara presedintelui restrictionarea altor drepturi

A intrat la Institut, mi se pare ca a fost elevul lui Dem Radulescu. Cred. Dar primele cunostinte despre actorie, despre conditiile actorului, despre cum se spune o poezie, un text in proza, le-a facut cu mine”, povesteste Constantin Dicu.

“I-am spus: Trebuie sa fii foarte dur, sa fii concentrat. El saracul asa a facut, doar ca i-a cazut cascheta pe ochi”

Regizorul si-a amintit si de o poveste amuzanta in care Costin Marculescu juca rolul unui soldat neamt:

“La cateva filme pe care le-am facut in televiziune, m-a rugat si l-am adus. A avut roluri episodice si figuratie. Era un soldat neamt. Imi aduc aminte. Era echipat cu pusca, cu tot. Si trebuia sa traga.

Se tragea cu gloante oarbe. I-am spus: “Trebuie sa fii foarte dur, sa fii concentrat”. El saracul asa a facut, doar ca i-a cazut cascheta pe ochi. Si-a pus-o apoi la loc”, mai povesteste Constantin Dicu.

“Era mai zburdalnic. Intrase in tot felul de chestii. A cantat pe la nunti si l-am intrebat: Ce cauti tu in toate astea?”

Citeste si articolul :   Veste buna! Numarul cazurilor de Covid-19, in scadere in Romania

Constantin Dicu regreta faptul ca Marculescu s-a axat pe foarte multe lucruri care nu ii faceau bine in cariera de actor:

“Dupa aceea, el m-a invitat, cand era student in ultimul an, sa ii vad un rol in “Lectia”. Acuma, imi pare rau ca vorbesc la timpul trecut, el era un visator si mai putin… I-am spus ca intr-un asemenea domeniu trebuie sa fii foarte ordonat si foarte serios. Ce iti propui sa faci, nu amana.

Nu iti face 1000 de probleme, ganduri si propuneri. Axeaza-te pe unul, tine-te de el si lucreaza. Ceea ce nu intotdeauna s-a intamplat. Era mai zburdalnic. Intrase in tot felul de chestii. A cantat pe la nunti si l-am intrebat. “Ce cauti tu in toate astea?”

Nu stiu daca s-a mai dus, dar stiu ca se zbatea. A vrut la un moment dat sa monteze un spectacol de teatru, pana la urma a picat. Mi se pare ca sponsorul s-a retras. El era un tip agitat. A lucrat cu mine, a filmat cu mine, a repetat niste chestii cu mine”, a povestit Constantin Dicu.

Citeste si articolul :   Cartier intreg din orasul Babadag, in carantina dupa ce 12 persoane au fost confirmate pozitiv

“Nu isi alegea bine oamenii cu care sa se perfectioneze”

Daca isi alegea mai cu grija oamenii pe are ii avea alaturi, poate ar fi fost mai implinit:

“Il vad acum la televizor. Imi aduc aminte ca voia sa profite de orice chestie. Se zbatea. Imi pare foarte rau, il regret, era un suflet si era un baiat tanar care se implinea la un moment dat.

El isi dorea sa se implineasca, doar ca nu isi alegea bine oamenii cu care sa se perfectioneze. Nu sa fie pila. Sa profite de maiestria lor, de experienta lor de viata”, incheie amintirile Constantin Dicu, potrivit fanatik.ro.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.

Comentariile sunt închise.