Ingrasamant natural pe baza de urzici. Beneficiile si utilizarea acestora

Ingrasamant-natural-pe-baza-de-urzici.-Beneficiile-si-utilizarea-acestora

Urzica contine o multime de elemente care sunt utile si usor de absorbit de multe plante. Acest ingrasamant este clasificat ca azotat si este utilizat doar primavara si inceputul verii – in faza dezvoltarii active a plantelor.

Un continut semnificativ de potasiu, calciu si magneziu contribuie la dezvoltarea completa a plantelor; de la vitamina K, imunitatea lor creste si fotosinteza este mai eficienta.

Datorita efectului complex al substantelor valoroase continute in ingrasamant, vitalitatea plantei este consolidata, rezistenta la boli si daunatori este imbunatatita, fructele se coc mult mai repede, iar culturile ornamentale incep sa infloreasca mai bine. Afecteaza favorabil fertilitatea solului.

Atentie! Observam ca nu numai infuzia de urzici este foarte utila, ci si cu adaugarea altor elemente, precum drojdia.

Publicitate

Sfaturi pentru pregatirea infuziei:

-urzica se recolteaza intotdeauna inainte de inflorire;
-trebuie recoltata din locuri ecologice;
-frunzele, ramurile si lastarii sunt desprinse de radacina, acestea nu sunt utilizate;
-recipientul pentru infuzie trebuie sa fie din plastic sau din lemn, deoarece atunci cand urzicile vin in contact cu fierul, nutrientii utili sunt distrusi.

Citeste si articolul :   6 semne care indica acumularea energiei negative in casa ta. Iata care sunt acestea

Reteta clasica pentru ingrasamantul din urzica este foarte simpla: 2/3 din recipient este umplut cu frunze si tulpini tocate si umplute cu apa calda, dar nu mai mult de 2 sferturi, astfel incat masa sa nu se verse in timpul fermentatiei. Acoperiti recipientul si lasati timp de 2 saptamani sa fermenteze, amestecand regulat. Adaugarea drojdiei va accelera fermentarea.

Atentie! Mirosul de iarba fermentata devine neplacut.

Puteti determina disponibilitatea ingrasamantului prin doua semne: infuzia si-a schimbat culoarea de la verde-maro la verde deschis; s-a oprit spumarea.

In forma concentrata, nu este utilizata, ci diluata cu apa 1:10 pentru irigare, iar pentru pulverizare, infuzia trebuie filtrata si diluata 1:20.

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.