Ministrului Sanatatii a facut anuntul: Cat timp vom mai purta masca de protectie

Nelu Tataru, minustrul Sanatatii a declarat ca purtarea mastii de protectie va fi obligatorie atata timp cat vor fi noi cazuri de infectare cu noul virus. Ministrul spune ca asta inseamna cam o luna sau doua.

„Atata timp cat vom mai vedea ca mai avem nr de cazuri noi, vom purta masca, ca minim gest de protectie. Ramanem la o cale de transmitere cea mai importanta: aerogena”, a declarat  Nelu Tataru la Digi24.

Cand a fost intrebat daca aceasta perioada va fi de un an, doi, ministrul a dat raspunsul: „Sper sa fie mai putin de un an, doi. Sper sa fie o luna, doua de purtat masca, de purtat in spatiile inchise, mijloace de transport, la serviciu. Ganditi-va ca acum 3-4 ani, cand multi mergeam in orase europene, ne intrebam de ce asiaticii purtau masti. A ramas un obicei pentru poluare”.

Cine are voie sa nu poarte masca:

Publicitate

a) angajatul este singur in birou sau se afla minim 2 m intre persoanele din acel birou, cu conditia aerisirii camerei, cel putin la doua ore si se asigura dezinfectia suprafetelor;

Citeste si articolul :   Monica Pop, semnal de alarma: "Sunt interese mari si toti tac. Stiu ce vorbesc"

b) persoana sufera de boli care afecteaza capacitatea de oxigenare;

c) persoana desfasoara activitati fizice intense si/sau in conditii de munca solicitante (temperaturi ridicate, umiditate crescuta, etc.);

d) prezentatorii TV si invitatii acestora, cu conditia respectarii distantei de 3 metri intre persoane;

e) vorbitorii in public cu conditia respectarii distantei de 3 metri

f) elevii/studentii doar in timpul orelor de curs, daca se respecta distantarea corespunzatoare

g) copiii cu varsta mai mica de 5 ani.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.

Comentariile sunt închise.