Administratia SUA a selectat cinci companii care au sanse mari sa produca un vaccin anticoronavirus

Administratia Donald Trump a selectat cinci companii considerate ca au cele mai mari sanse de a produce un vaccin anticoronavirus, afirma oficiali de rang inalt, in contextul in care Casa Alba vrea sa inceapa vaccinarea pana la sfarsitul acestui an, relateaza cotidianul The New York Times.

Administratia Donald Trump spera sa poata identifica in faza initiala cele mai promitatoare proiecte de fabricare a unui vaccin, sa accelereze procedura de stabilire care va functiona si sa asigure capacitatile de producere rapida in mari cantitati si de distribuire in toata tara.

Potrivit NYT, companiile considerate ca avand cele mai mari sanse de a produce un vaccin sunt Moderna (cu sediul in Massachusetts), proiectul Universitatii Oxford cu AstraZeneca, Johnson & Johnson, Merck si Pfizer.

Anuntul referitor la aceasta decizie va fi facut de Presedintia SUA in urmatoarele saptamani. “Speram ca pana la sfarsitul anului 2021 vom avea cateva sute de milioane de doze”, a declarat dr. Anthony Fauci, directorul Institutului National pentru Alergii si Boli Infectioase din SUA, la un seminar medical desfasurat marti.

“In pofida unor rezultate preliminare promitatoare si a interesului puternic al Administratiei de la Washington de stimulare a unui parteneriat intre agentii guvernamentale si companii de profil, raman obstacole substantiale, iar multi oameni de stiinta considera obiectivul presedintelui Donald Trump de a avea un vaccin disponibil la scara larga la inceputul anului viitor ca fiind optimist sau chiar nerealist. Dezvoltarea unui vaccin este un proces cunoscut ca fiind dificil si necesita timp; recordul este de patru ani, iar un deceniu nu este o perioada neobisnuita”, noteaza cotidianul The New York Times.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.

Comentariile sunt închise.