Stare de asediu in Washington. Ce arata autopsia lui George Floyd. Familia este disperata si cere o noua examinare

Furia a cuprins Statele Unite dupa decesul barbatului afro-american sub genunchiul unui politist alb.

5.000 de soldati ai Garzii Nationale au fost trimisi in 15 state si in Washington, iar alti 2.000 sunt gata sa intre in dispozitiv.

La Washington a fost decretata stare de asediu, dupa a patra noapte de violente in apropierea Casei Albe.

Potrivit jurnalistilor de la “New York Times”, Donald Trump a fost mutat intr-un bunker, pentru aproximativ o ora.

Publicitate

Presedintele a promis „sa stopeze violenta colectiva” si a denuntat agitatiile „stangistilor radicali” si in special miscarea radicala „antifa”, pe care doreste sa o adauge pe lista organizatiilor teroriste.

Cuvintele lui George Floyd au devenit crezul zecilor de mii de protestatari, care cer dreptate pe strazile marilor orase americane.

Protestatar: „Suntem alaturi de cei agresati, alaturi de cei care nu mai pot lupta pentru ca nu mai au voce”.

Protestele iau amploare pe zi ce trece.

De la o zi la alta, miscarea se intinde ca o valvataie, alimentata de noi violente in care sunt implicate forte de ordine.

Doi politisti din Atlanta a fost disponibilizati dupa ce au folosit forta excesiva pentru arestarea a doi tineri liceeni. Imaginile, filmate chiar de oamenii legii, ii arata cum incearca sa o scoata pe fata din masina si folosesc un pistol cu electrosocuri pentru a-l imobiliza pe baiatul aflat la volan, care incerca sa-si apere prietena.

Citeste si articolul :   Mirela Vaida, pusa la zid. CNA ii inchide emisiunea dupa scandalul in care a fost tarata asistenta Emily? Telespectatorii au pornit o intreaga revolta pe Internet

Numerosi politisti s-au alaturat protestelor de pe teritoriul SUA

Gesturile de solidaritate ale fortelor de ordine se inmultesc pe zi ce trece.

Intr-un orasel din New Jersey, seful politiei s-a alaturat manifestantilor si a marsaluit in fruntea coloanei, iar intr-o localitate din Michigan, seriful a venit alaturi de protestatari.

Serif: „Vrem sa fim alaturi de voi cu adevarat. Asa ca mi-am scos casca si am lasat bastonul jos. Vreau sa fac din asta o parada, nu un protest”.

Jasmine Nivens, ofiter: „Si eu ma simt ranita, ca si voi. Toti simtim aceeasi durere. Fireste, pentru unii dintre noi suferinta este mai adanca. Va inteleg. Nici eu nu inteleg cum s-a putut intampla asa ceva.”

Medaria Arradondo, seful Departamentului de Politie din Minneapolis: „Daca as putea face ceva ca sa-l aduc inapoi pe George Floyd, as face-o. As rascoli Cerul si Pamantul pentru asta”.

A fost declarata stare de asediu in Washginton

Paralel cu marsurile pasnice, cresc insa tensiunile si violentele.

Citeste si articolul :   Printul Emanuel, prima declaratie despre Arthur, cel mare urs brun din Romania

Pentru a patra noapte la rand, au avut loc scene violente nu departe de Casa Alba.

In capitala federala a fost decretata stare de asediu, care presupune intre altele interdictia de circulatie pe durata noptii.

Ce arata autopsia lui George Floyd.

Potrivit avocatului, familia lui George Floyd il va angaja pe dr. Michael Baden, un patolog criminalist cu experienta in cazuri cu profil inalt, si pe dr. Allecia Wilson pentru a stabili cauza exacta a decesului. Autopsia va fi efectuata in zona Minneapolis in urmatoarele cateva zile, iar rezultatele vor fi facute publice.

Din primele concluzii ale Biroului de examinare medicala din Hennepin s-a stabilit ca Floyd a decedat probabil din cauza unei combinatii de conditii de sanatate existente si orice potential intoxicant din sistemul sau. Se pare ca nu a existat nicio dovada fizica care ar fi murit prin asfixiere sau prin strangulare.

George Floyd avea antecedenta medicale anterioare, inclusiv o boala la artera coronara si hipertensiune arteriala.

Avocatul Benjamin Crump, care reprezinta familia lui Floyd, a facut o declaratie sambata “Nu suntem surprinsi inca, suntem tragic dezamagiti de constatarile preliminare ale autopsiei executate de examinatorul medical. Speram ca acest lucru nu reflecta eforturile de a crea o pista falsa din motivul pentru care George Floyd a murit”.

Citeste si articolul :   Cine este, de fapt, Radu Palanita, marele castigator de la „Romanii au talent”. Prima declaratie.

„Incercarile de a evita adevarul nu vor rezista, iar in numele familiei spun ca vom face toate eforturile necesare pentru a scoate adevarul la lumina”, a mai spus el.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.

Comentariile sunt închise.