Calendar ortodox 31 mai 2020. Este praznuit Vindecatorul de Boli

Calendar ortodox 31 mai 2020. In aceasta zi este praznuit Sfantul Mucenic Ermie, ale carui moaste se spune ca sunt vindecatoare de boli trupesti.

Cine a fost Sfantul Apostol Ermie

Sfantul Mucenic Ermie a trait in vremea imparatului Antonim Piul (138-161) care a pornit o puternica persecutie asupra crestinilor. Soldatii sau mergeau din oras in oras obligand lumea sa aduca jertfa zeilor, iar cei care nu se supuneau erau chinuiti si ucisi.

Sfantul Ermie din orasul Comani, aflat in etate, era soldat in armata imparatului si a refuzat sa se supuna poruncii guvernatorului Sebastian de a aduce jertfa zeilor. Ca urmare a refuzului sau guvernatorul a poruncit sa fie torturat, in speranta ca se va lepada de credinta crestina si va aduce jertfa idoleasca.

Guvernatorul a chemat un vrajitor vestit al vremii, care i-a dat otrava sfantului, insa prin purtarea de grija a lui Dumnezeu acesta a supravietuit. Vazand vrajitorul acestea a cazut in genunchi si a marturisit credinta crestina, fapt pentru care guvernatorul Sebastian a pus sa fie decapitat.

Citeste si articolul :   ULTIMA ORA: Italia lovita de un cutremur puternic, chiar in zona afectata de coronavirus

In cele din urma Sfantul Ermie, dupa ce a fost supus supliciilor, a suferit moarte martirica prin decapitare. Dupa trecerea sa la cele vesnice Dumnezeu a invrednicit sfintele sale moaste cu darul facerii de minuni.

Tot astazi Biserica Ortodoxa sarbatoreste pe Sfintii Mucenici Eusebie si Haralambie care au fost martirizati prin foc.

Rugaciune catre Sfantul Apostol Ermie

Mucenicul Tau, Doamne, Ermie, intru nevointa sa cununa nestricaciunii a dobandit de la Tine, Dumnezeul nostru; ca avand puterea Ta, pe chinuitori a invins; zdrobit-a si ale demonilor neputincioase indrazniri. Pentru rugaciunile lui, mantuieste sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule.

Sfinte Mucenice Ermie, roaga-te lui Dumnezeu pentru noi.

Aratatu-te-a pe tine Hristos lumii ca pe o stea preamare, ca sa luminezi pe cei credinciosi cu stralucirile luptelor tale, Sfinte Mucenice Ermie, partasule al ingerilor.

Surpand ridicarile vrajmasilor ca un ostas puternic al Stapanului, ai primit cununa biruintei. Pentru aceasta te laudam pe tine ca pe un viteaz patimitor, savarsind cu credinta pomenirea praznuirii tale, intru care roaga-te ca sa ne mantuim noi, Sfinte Mucenice Ermie, mult-rabdatorule.

Citeste si articolul :   Alerta METEO de grindina de mari dimensiuni si tornade

Catre Nascatoarea de Dumnezeu acum cu osardie, sa alergam noi pacatosii si umilitii si sa cadem cu pocainta, strigand dintru adancul sufletului: Stapana, ajuta-ne milostivindu-te spre noi, sarguieste ca pierim de multimea pacatelor, nu intoarce pe robii tai deserti, ca pe tine una nadejde te-am castigat. Amin!