Exista intentia deschiderii unor activitati in scolile private pe perioada vacantei de vara

Vicepremierul Raluca Turcan a anuntat ca exista un angajament de intentie in ceea ce priveste identificarea modalitatilor de deschidere a unor activitati educationale la scolile private pe perioada vacantei de vara, dupa data de 15 iunie.

Potrivit unei postari pe pagina sa de Facebook, la finalul unei intalniri cu reprezentantii Asociatiei Scolilor Private, Raluca Turcan a aratat ca pentru scolile particulare acreditate se ia in calcul acordarea finantarii in avans, pentru perioada vacantei elevilor.

„Concluziile la care s-a ajuns in urma discutiilor sunt ca exista un angajament de intentie in ceea ce priveste identificarea modalitatilor de deschidere a unor activitati educationale pe perioada vacantei de vara, dupa data de 15 iunie”, a spus Turcan.

De asemenea, exista si intentia de continuare a acordarii finantarii per elev pentru institutiile particulare autorizate pana la sfarsitul anului scolar.

Publicitate

Articolul continuă după reclame

Vicepremierul a mentionat ca scolile particulare doresc sa piloteze masuri de reorganizare a activitatilor educationale, pentru pregatirea reinceperii cursurilor din anul scolar urmator. Acestea au propus si folosirea infrastructurii pe care o au pentru anul scolar urmator, in vederea implementarii distantarii fizice a elevilor in clasa si a masurilor de igiena recomandate de specialisti.

Citeste si articolul :   ULTIMA ORA: MApN trimite medicii militari la granite. Anuntul Ministerului

La intalnire au mai participat premierul Ludovic Orban si ministrul Educatiei, Monica Anisie.

Invatamantul particular preuniversitar din Romania este parte a sistemului national de educatie si reprezinta 1140 unitati de invatamant autorizate/ acreditate in care studiaza 114.396 elevi. De asemenea, in invatamantul particular preuniversitar predau aproximativ 19.000 cadre didactice, fiind disponibile aproximativ 7000 sali de clasa.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.

Comentariile sunt închise.