Muncitorii din Sri Lanka, dati afara de la compania din Botosani, pentru care ministrul Muncii, Violeta Alexandru, s-a implicat sa le gaseasca loc de munca, au fost angajati de o companie de prelucrare a cafelei, in comuna Jucu, din judetul Cluj.
Potrivit unui comunicat transmis miercuri, compania De’Longhi Romania a propus Ministerului Muncii si Protectiei Sociale sa ii angajeze pe cei 33 muncitori din Sri Lanka, care ramasesera fara slujbe si fara posibilitatea de a se intoarce acasa.
Compania va asigura transportul Bucuresti – Cluj pentru cele 33 de persoane, le va asigura cazare in apropierea fabricii si va semna cu ele contracte de munca, respectand aceleasi conditii de salarizare si de pregatire ca ale tuturor celorlalti angajati de la Jucu.
„Decizia Ministerului Muncii si Protectiei Sociale de a accepta oferta companiei noastre de preluare a muncitorilor din Sri Lanka ramasi fara contract ne bucura foarte mult. Am putut remedia o situatie dificila pentru acesti oameni, intr-un timp record si am demonstrat, de asemenea, celor care aleg sa paraseasca Romania pentru munci sezoniere, ca exista de lucru aici, acasa, in conditii corecte, de respect si de securitate”, a transmis conducerea companiei De’Longhi Romania.
Compania clujeana a reluat angajarile, inca din 7 mai, iar pana in prezent 400 de persoane s-au alaturat echipei, pentru a raspunde comenzilor in curs.
Grupul De’Longhi detine doua fabrici in Romania, in comuna Jucu, din judetul Cluj, si in comuna Madaras, din judetul Bihor, unde lucreaza peste 2.500 de angajati. Compania produce in Romania masini automate de cafea marca De’Longhi si electrocasnice Braun.
Publicitate