Trei barbati, retinuti pentru trafic de migranti

Trei barbati au fost retinuti de politisti, fiind acuzati de trafic de migranti. Acestia ar fi organizat si participat la transportul a 11 egipteni si a unui sirian, pe care ii ajutau sa treaca ilegal frontiera in schimbul unor sume cuprinse intre 200 si 1.000 de euro de persoana.

Potrivit unui comunicat al ITPF Timisoara, politistii au identificat marti pe raza localitatii Bacova din judetul Timis un microbuz condus de un cetatean roman, de 59 de ani, in care se mai afla proprietarul masinii, un roman de 50 de ani, ambii din judetul Timis.

In urma verificarilor efectuate, politistii au gasit in compartimentul marfa al mijlocului de transport 12 cetateni straini, toti barbati, care nu aveau documente de identitate asupra lor.

Dupa ce s-a facut triajul epidemiologic, strainii si cei doi soferi au fost dusi la sediul Politiei de frontiera pentru cercetari. Aici, politistii au stabilit ca strainii sunt 11 egipteni si un sirian, cu varste cuprinse intre 18 si 40 de ani.

Publicitate

„De asemenea, in cadrul cercetarilor s-a mai stabilit ca cei doi cetateni romani aveau rol de calauze si intentionau sa ii ajute pe cetatenii straini sa treaca ilegal frontiera, cu scopul de a ajunge intr-un stat din vestul Europei”, se arata in comunicat.

In urma extinderii cercetarilor, a fost depistat si organizatorul transportului, un barbat de 33 de ani, din Timis.

Cei trei urmau sa primeasca sume de bani cuprinse intre 200 si 1000 euro pentru transportul fiecarui cetatean strain.

Politistii continua cercetarile pentru trecerea frauduloasa a frontierei pentru cei 12 de cetateni straini, iar cei trei romani au fost retinuti pentru 24 de ore, fiind cercetati pentru trafic si complicitate la trafic de migranti. Acestia vor fi prezentati instantei de judecata cu propunere de arestare preventiva.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.