Monica Pop nu mai vrea sa taca: “E o prostie

Monica Pop nu mai vrea sa taca! Sefa de la Spitalul de Oftalmologie spune ca autoritatile au facut cea mai mare greseala atunci cand au luat decizia ca pacientii infectati cu COVID-19, dar asimtomatici, sa fie internati.

Renumitul medic este indignat de ce se intampla in Romania de la ineputul izbucnirii epidemiei decoronavirus. Tot ea sustine ca pacientii care nu prezinta simptome trebuiau sa ramana acasa. Astfel, persoanele care au altfel de boli de sanatate ar fi putut sa primeasca ingrijirea medicala de care au nevoie si in perioada pandemiei. In majoritate tarilor din Europa au fost luate astfel de masuri: persoanele testate pozitiv cu COVID-19 fara simptome specifice au fost izolate la domiciliu, fara a fi internate.

Monica Pop a rabufnit

“Scurgere de fonduri din sistemul sanitar. O zi de internare trece de 100 de euro

Publicitate

Se putea si altfel in Romania. Am facut o propunere sa lucreze policlinile, ambulatoriile din spital si spitalele cu 25% din capacitate. Mi s-au plans colegii, ca nu avem pacienti. Bolnavii cronici au fost lasati la o parte si nu au putut beneficia de un act medical. De ce trebuie sa stea asimptomaticii in spital?Daca sunt pozitivi. Pentru ce motiv trebuiau internati? E o prostie si e o mare scurgere de fonduri din sistemul sanitar pentru ca o zi de internare trece de 100 de euro. Pentru ce sa ii tii in spital?”, a spus Monica Pop intr-un interviu.

Citeste si articolul :   Anamaria Prodan rupe tacerea si spune adevarul despre divortul anuntat de Reghe: „Eu am avut in pantaloni ce nu au avut cei care au stat langa mine!”

Tot medicul oftalmolog contesta si decizia de termoscanare a romanilor. Monica Pop este de parere ca temperatura de 37,3 grade Celsius, valoarea propusa de autoritati, poate aparea in aceasta perioada si in conditii fiziologice normale, mai ales ca vremea s-a incalzit si vine vara.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.

Comentariile sunt închise.