OMS , anuntul pe care nimeni nu dorea sa il auda: Avem inca mult de parcurs pana vom iesi din aceasta pandemie

Avand in vedere situatia noilor cazuri de imbolnavire cu coronavirus din tarile sarace, Organizatia Mondiala a Sanatatii si-a exprimat ingrijorarea. Desi in tarile dezvoltate s-au pus in aplicare masuri de relaxare, atingandu-se astfel varful pandeemic, tarile slab dezvoltate inca au de suferit.

OMS se teme de cresterea numarului de cazuri de infectare. Ingrijorarea vine in contexul in care, in ultimele 24 de ore, numarul de cazuri de imbolaviri a depasit 106.000, fiind cel mai mare numar de imbolnaviri de la inceputul pandemiei in lume.

Oficialii sustin ca pandemia nu este pe sfarsit, inca mai este de luptat.

“Avem inca mult de parcurs pana vom iesi din aceasta pandemie”, a spus Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS.

Publicitate

In acest context, acesta si-a exprimat ingrijorarea privind cresterea numarului de imbolnaviri cu COVID-19 in tarile slab dezvoltate din lume.

“Suntem foarte ingrijorati cu privire la cresterea numarului de cazuri in tarile cu venit mic si mediu”, a mai adaugat acesta.

Citeste si articolul :   Cine este, de fapt, de vina pentru dozele de vaccin anti-COVID-19 distruse la centrul din Petrosani

De asemenea, seful programului de urgenta al OMS, dr. Mike Ryan a atras atentia spunand ca numarul de cazuri de infectari cu noul coronavirus va ajunge la un numar fara precedent.

″In curand vom atinge borna tragica de 5 milioane de cazuri”, a declarat el.

OMS a fost criticata de presedintele SUA pentru felul in care a fost gestionata pandemia. Mai mult, Donald Trump a acuzat OMS ca favorizeaza China, astfel ca SUA se vor retrage din aceasta organizatie si nu o va mai finanta.

Directorul general nu a vrut sa faca niciun comentariu in acest sens. Trump a spus ca a transmis o scrisoare catre institutie, care Tedros Adhanom Ghebreyesus. O investigatie este in curs de desfasurare pentru a se vedea daca situatia a fost facuta eficient sau nu, directorul OMS spunand ca isi va asuma responsabilitatea indiferent de care va fi rezultatul.

“Am mai spus si mai spun ca OMS solicita o astfel de investigatie mai mult decat oricine altcineva. Trebuie facuta, iar atunci cand se va face trebuie sa fie una cuprinzatoare”, a sustinut el.

Citeste si articolul :   1.149 de noi cazuri de Covid si 66 de decese, raportate in ultimele 24 de ore in Romania

Tarile membre OMS, cele 194 de state, sustin o „evaluare independenta” a modului in care organizatia a gestionat criza sanitara provocata de coronavirus.

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.