Revenirea in tara a 306 cetateni romani care lucrau pe vase de croaziera din America

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunta revenirea in tara a 306 cetateni romani de pe vasele de croaziera din America de Nord, prin Croatia, care au fost blocati in strainatate din cauza restrictiilor impuse in contextul pandemiei, informeaza, joi, MAE.

„In continuarea demersurilor intreprinse pentru facilitarea revenirii in tara a cetatenilor romani aflati in strainatate cu titlu temporar si care au fost afectati de masurile de protectie sanitara si de restrangere a transportului aerian adoptate in contextul pandemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe informeaza ca, in dimineata zilei de 21 mai, au revenit in tara 306 cetateni romani si sase cetateni straini, membri de familie ai cetatenilor romani (un cetatean al Republicii Columbia, doi cetateni ai Regatului Thailandei, un cetatean al Republicii Italiene, un cetatean al Republicii Serbia si un cetatean al Republicii Macedonia de Nord)”, arata MAE.

Conform sursei citate, cetatenii repatriati lucrau in calitate de personal navigant pe mai multe vase de croaziera, in zona Americii de Nord si a Caraibilor.

„Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Ambasadei Romaniei la Washington si al oficiilor consulare ale Romaniei la Miami si la Los Angeles, a efectuat demersuri constante atat pe langa companiile care detineau navele, cat si pe langa autoritatile americane, in vederea facilitarii repatrierii. Astfel, cetatenii romani au calatorit din SUA catre Republica Croatia (Dubrovnik), la bordul unei nave”, arata MAE.

Publicitate

Totodata, Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Ambasadei Romaniei la Zagreb, a intreprins demersurile necesare pe langa autoritatile croate pentru a facilita debarcarea si transportul cetatenilor romani si a membrilor de familie ai acestora in vederea transferului catre Romania. Astfel, acestia au fost preluati din Republica Croatia cu doua zboruri charter operate de catre o companie privata, contractate de catre compania angajatoare.

„Demersurile de repatriere au fost coordonate de MAE prin intermediul Ambasadelor Romaniei la Washington si la Zagreb si al Consulatelor Generale ale Romaniei la Miami si la Los Angeles”, mentioneaza oficialii ministerului.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.

Comentariile sunt închise.