Lovitura pentru Raed Arafat. Preotul Nicolae Trusca este cel care l-a denigrat printr-o scrisoare pe Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat.
Cine este preotul Nicolae Trusca, cel care l-a denigrat pe Raed Arafat!
Preotul Nicolae Trusca s-a nasut la data de 19 mai, 1959. In luna ianuarie 1982, acesta a fost numit preot paroh in parohia Negoiesti, jud. Calarasi.
In parohia respectiva, preotul a gasit o biserica monument istoric, ctitorita de domnitorul Matei Basarab in anul 1649, dar care a fost grav avariata de cutremurul din martie 1977. Preotul s-a ocupat de restaurarea ei si a reusit ca pana in decembrie 1989 sa aduca totul pe o linie de plutire. Lucrarile de restaurare s-au finalizat in anul 2016.
Publicitate
Inainte sa implineasca 61 de ani, preotul Nicolae Trusca a luat o pozitie ferma in urma declaratiilor facute de Raed Arafat. Preotul i-a trimis secretarului de stat o scrisoare deschisa, una in care a vrut sa-i aduca aminte acestuia de campania din 1996.
„Nu face parte dintre dumnezeii din medicina”
“De la Natasa la Arafat, In timpul campaniei electorale din anul 1996, a fost prezentat la televizor un clip in care o doamna ne indemna sa votam partidul de stanga aflat la putere. Ne spunea ceva si de democratie. Pe doamna respectiva, care avea in jur de 60 de ani, o chema… Natasa.
Ion Cristoiu spunea atunci; „imi poate da lectii de democratie oricine… dar nu Natasa.” Pentru a adera la Uniunea Europeana, Romania trebuia sa indeplineasca mai multe conditii printre care si aceea de a face un transfer de putere in mod pasnic.
Clipul respectiv a creat o reactie adversa a electoratului care a votat cu „dreapta.” Poate ca asta a fost si intentia „stangii” de la putere. Dupa 24 de ani imi da lectii cum sa ma comport in biserica… Arafat”, a scris Nicolae Trusca
Preotul nu s-a oprit aici. El a vrut sa arate ca Romania nu ii este datoare cu absolut nimic lui Raed Arafat pentru infiintarea SMURD. Mai mult de atat, preotul spune ca biserica a fost gasita vinovata pentru tragedia de la Colectiv, desi vinovatia era in dreptul altora.
„Nu contest unele calitati ale domnului Arafat, cu toate ca nu face parte dintre dumnezeii din medicina. Nu am auzit sa faca vreo operatie pe creier sau pe cord deschis, fara sa mai luam in seama cum „bantuia” la Colectiv. A infiintat Smurdul, dar si noi, cetatenii acestei tari, i-am fost recunoscatori domnului Arafat punandu-i in fata oala cu smantana in care baga din cand in cand lingura.
Dupa evenimentul nefericit si regretabil de la Colectiv pe cine credeti ca a cazut magareata?… Exact! Pe Biserica! Au fost verificate in anul care a urmat toate bisericile din tara de doua, trei ori. Azi in nicio biserica nu se mai aprind lumanari”, a mai declarat Nicolae Trusca
Tot preotul a atras atentia autoritatilor. El spune ca tot biserica a devenit iar vinovatul de serviciu, in conditiile in care regulile nu sunt respectate in situatii destul de grave.
„Cine este calul de bataie in aceasta pandemie? Tot Biserica. Ca preot onest -zic eu- nu fac parte dintre aceia care considera actuala pandemie un scenariu mondial! Dar nu pot sa trec cu vederea faptul ca, vad la acelasi televizor, unde am vazut-o pe Natasa, aglomerari de persoane in piete, in magazine, in autobuze, la metrou iar in biserica trebuie sa avem 4 m.p. de persoana.
Cred ca este neinspirata ideea ca domnul Arafat sa vorbeasca despre Biserica, din motive lesne de inteles si pentru a nu crea o reactie adversa cum a creat Natasa cu 24 de ani in urma. Domnul Arafat ar trebui sa lase orgoliul deoparte si sa delege alta persona sa vorbeasca despre Biserica. Doamne ajuta”, a scris preotul.
Raed Arafat a fost cel care a anuntat ca bisericile nu isi vor deschide portile la 15 mai. Mai multi preoti, dar si reprezentanti ai Patriarhiei au atras atentia secretarului de stat.
”Stiu ca pentru oamenii credinciosi e foarte important, dar nu se vor deschide in primul val. Sa vedem din al doilea val si cu ce masuri. Biserica reprezinta una dintre zonele in care merg batrani, persoanele vulnerabile – clar acolo va trebui sa se ia unele masuri”, spunea Raed Arafat
”Stiu ca exista o deschidere la nivelul Patriarhiei sa se ia masuri de distantare, dar nu poti sa vii cu masuri de relaxare brusc”, a mai spus secretarul de stat. In cele din urma, Guvernul a aprobat redeschiderea bisericilor pe data de 15 mai, dar cu anumite conditii, scrie fanatik.ro
Publicitate