Raed Arafat despre temperatura luata la intrarea in magazin: Trebuie sa ne obisnuim cu acest lucru

Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU), Raed Arafat, a declarat, luni seara, ca este normal sa le fie luata temperatura romanilor la intrarea in magazin, pentru ca, daca au febra, risca sa imbolnaveasca si alti oameni. Arafat a spus ca si lui i se ia temperatura zilnic la MAI.

Raed Arafat a povestit, luni seara, la Digi 24, ca cineva l-a sunat pentru a-l convinge ca nu este corect ca unei persoane sa i se ia temperatura la intrarea in magazin.

„Am fost sunat de o persoana care a incercat sa ma convinga ca nu este corect sa i se ia temperatura cand intra la un hipermarket sau un supermarket. Au vrut sa ii ia temperatura, ea nu a vrut si nu au lasat-o sa intre. Eu cred ca trebuie sa ne obisnuim cu acest lucru, adica iti ia temperatura de la distanta. Nu te atinge, nu iti face nimic, doar iti ia temperatura. Daca afiseaza o temperatura peste 37,3 nu ti se permite sa intri. Inseamna ca trebuie sa consulti un medic. Este normal”, a spus Arafat.

Acesta a explicat si de ce i se pare o masura normala: „Pentru ca atunci cand intri acolo, daca totusi esti bolnav (…) pui in risc viata altora. Aceasta masura este una foarte normala”, a mai spus Arafat.

Seful DSU a mai spus ca si lui i se ia temperatura in fiecare zi cand merge la Ministerul de Interne si la fel cand merge la Centrul de Comanda de la Ciolpani.

Citeste si articolul :   Veste buna! Numarul cazurilor de Covid-19, in scadere in Romania

„Eu cand intru la Minister dimineata sau cand ma duc la Ciolpani la Centrul de Comanda, pompierul la poarta nu imi deschide mie bariera pana nu imi ia temperatura”, a povestit Arafat.

Autor