Alerta meteo de ultim moment! Vijeliile lovesc Romania! Meteorologii au facut anuntul

Alerta meteo de ultim moment! ANM a facut anuntul luni. Meteorologii avertizeaza ca vremea se schimba radical si vor fi fenomene extreme in urmatoarea perioada. Atetionare intra in vigoare luni si expira joi, 21 mai.

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, luni, o informare de instabilitate atmosferica accentuata, valabila pana joi dimineata, la nivelul intregii tari.

Conform prognozei, in intervalul 18 mai, ora 22:00 – 21 mai, ora 9:00, vor fi perioade de timp in care instabilitatea atmosferica va fi accentuata, indeosebi in regiunile sud-vestice, sudice si centrale, precum si in zonele de munte.

Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea si caracter torential, frecvente descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului si pe arii restranse vijelii si caderi de grindina.

De asemenea, in intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitatile de apa vor depasi 15 – 25 l/mp, iar mai ales in cursul zilei de miercuri (20 mai) si in noaptea de miercuri spre joi (20/21 mai) pe arii restranse 35 – 40 l/mp.

Citeste si articolul :   Alerta METEO. ANM a emis cod galben. Judetele vizate

Vremea se schimba si in Bucuresti

Instabilitatea atmosferica va fi accentuata in Bucuresti si se va manifesta prin averse, descarcari electrice si vant pe parcursul urmatoarelor zile, arata prognoza speciala publicata, luni, de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM).

Potrivit estimarilor, incepand din a doua parte a noptii de luni spre marti (18/19 mai), in Capitala, vor fi perioade de timp in care instabilitatea atmosferica va fi temporar accentuata si isi vor face simtita prezenta aversele ce vor avea si caracter torential, frecvente descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului, posibile vijelii si caderi de grindina.

Totodata, fenomene specifice instabilitatii atmosferice vor fi mai frecvente si mai intense, cu precadere pe parcursul zilei de miercuri (20 mai) si in noaptea de miercuri spre joi (20/21 mai), cand, in intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitatile de apa inregistrate vor fi insemnate.

Autor