Alerta maxima la Kaufland! Mai multi angajati au fost depistati cu noul virus

Alerta la un magazin Kaufland, unde mai multi angajati au fost depistati pozitiv la noul tip de coronavirus. Este vorba despre 9 persoane care lucreaza in aceasi loc si, cel mai probabil, au luat virusul unii de la altii.

Mai multi angajati Kaufland au fost depistati cu noul coronavirus

Cele noua persoane infectate cu Covid-19 lucreaza la depozitul logistic al hipermarketului Kaufland din Turda, iar conform DSP Alba, Alexandru Sinea, persoanele infectate au legatura epidemiologica intre ele, toti cei testati pozitiv lucrand in acelasi loc, scrie alba24.ro.

Angajatii infectati sunt din localitatile Unirea, Noslac si din Ocna Mures. Prima persoana care a fost depistata cu Covid-19 este din Turda, localitate in care numarul celor infectati a ajuns la 261. Pana acum, potrivit datelor furnizate de DSP Alba 186 dintre bolnavi s-au vindecat deja, scrie huff.ro

Simptome coronavirus

Febra peste 38 de grade (peste 90% din cazuri)

Tuse uscata (in jur de 60%)

Citeste si articolul :   Carmen de la Salciua a spus adevarul despre relatia cu Alex Bodi

Senzatie de oboseala

Pana la 98% dintre cei pozitivi prezinta febra, dar exista si cazuri cand simptomatologia nu este marcata de febra, ci de tuse, dificultati in respiratie, rinoree, odinofagie (durere in gat) la debut. La acestea se pot adauga dureri musculare, oboseala, dureri de cap, dureri in gat si mult mai rar greata, varsaturi, diaree.

Simptome alarmante pentru pneumonie

somnolenta
confuzie

frecventa respiratorie peste 30 (se calculeaza foarte usor si acasa – vedeti de cate ori se misca toracele pe minut! Daca este intre 14 si 18, respiratia este buna, muschii respiratori isi fac bine treaba)
tensiune mai mica de 9/6 in cazul unei persoane cu tensiune normala (13 sau 14)

Autor