300 milioane de euro, alocati pentru repornirea companiilor afectate de epidemia de COVID-19

Premierul Ludovic Orban a prezentat, luni, in Parlament, masurile de relansare economica in urma efectelor epidemiei. El a afirmat ca nu a existat niciodata un proiect „atat de ambitios” precum cel al PNL, prin care Executivul are de gand sa aloce „sume uriase” pentru investitii publice.

„Punem la punct o schema foarte ampla de sustinere a schemei de investitii. Atat in sectorul public, nu a existat niciodata, in Romania, un proiect atat de ambitios cum este proiectul nostru, in care vrem sa alocam sume uriase pentru investitii publice in infrastructura, de transport, energetica, sanitara”, a spus premierul Ludovic Orban, luni, la „Ora prim-ministrului”.

Orban a criticat Guvernul anterior, cum ca nu ar fi facut nimic pentru dezvoltarea infrastructurii sanitare.

„Apropo de infrastructura sanitara, a trebuit sa venim noi la guvernare ca dupa cinci ani de batut pasul pe loc, in nici sase luni, noi sa semnam contractele de finantare prin spitalele regionale. Nu va mai spun de alte si alte procedure de investitii in infrastructura de transport, care au fost blocate pana in momentul de fata”, a argumentat liberalul.

Prim-ministrul a anuntat ca, in saptamana aceasta, Guvernul pune la punct o schema de garantare pentru companii care nu pot sa se adreseze IMM-invest si afirma ca aproape 5 milioane de credite sunt aprobate.

Citeste si articolul :   Nicolae Ciuca, premierul interimar : Nu se intra in lockdown din nou

„Scheme de garantare a creditului intre companii, pentru a fluidiza fluxul de bani intre companii si a bloca mecanismul pe care o companie bolnava poate afecta toate companiile in lant (…) schema de ajutor de stat pentru investitiile Greenfield”, a explicat el.

Seful Executivului spune ca Guvernul a identificat aproape doua miliarde de euro, in momentul de fata „pentru a genera programe de sustinere a intreprinderilor mici si mijlocii”, prin proiecte de investitii, si 300 de milioane de euro „capital de lucru pentru repornirea companiilor care au fost afectate”.

Premierul a fost chemat, luni, la „Ora prim-ministrului”, in Parlament, la initiativa ProRomania, pentru a prezenta planul de relansare economica, in urma efectelor negative ale crizei produse de COVID-19.

Autor